Nå lager Ylvis barnebok av «The Fox»

- Det er intet mindre enn en moderne klassiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er intet mindre enn en moderne klassisker. Vi har lenge ønsket oss barnebøker fra Ylvis, og kunne ikke drømt om et mer spennende samarbeid enn Ylvis og Nyhus, sier redaktør i Aschehoug Barn og ungdom, Johanne Askeland Røthing.

I en pressemelding skriver Aschehoug at hitlåta «The Fox» har blitt til en barnebok, som har fått navnet: «Hva sier reven?».

- Hva sier reven? Allerede før «The Fox» gikk sin seiersgang på amerikanske hitlister, dukket opp i store tv-show og ble nynnet over det ganske land, hadde Ylvis lagt andre planer for reve-eventyret. De ønsket nemlig å lage en bildebok av det store spørsmålet - hva sier reven?

De skal selv ha kontaktet en av Norges fremste illustratører, Svein Nyhus, og spurte om han kunne tenke seg å delta i prosjektet.

- Vi fikk tidlig i prosessen lyst til å gjøre denne sangen om til en barnebok og tenkte å være så freidige å spørre den beste illustratøren med én gang. Han svarte at han var veldig opptatt, men etter å ha fått framlagt teksten, tente han på alle pugger, sier de i pressemeldingen.

Ifølge gutta er Svein med på videreføre hele ideen bak sangen - å kombinere det absurde med solid håndverk.

- Gøy å tulle med - Det er en bok som kan syngeleses mange ganger, som det er gøy å lese høyt fra og tulle med. Jeg håper den kan glede, forundre og inspirere til sang og dans og tull og tøys, sier Nyhus.

Boka er skrevet av Bård og Vegar Ylvisåker og Christian Løchstøer.

<strong> BARNEBOK:</strong>  Ylvis er klare med bildeboka «Hva sier reven?», inspirert av suksesslåta «The Fox». Foto: Aschehoug
BARNEBOK: Ylvis er klare med bildeboka «Hva sier reven?», inspirert av suksesslåta «The Fox». Foto: Aschehoug Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer