Arbeiderpartiet lekker partiprogram:

Nå lover hun milliarder til kultur. Vil bruke én prosent av statsbudsjettet

Ekspert er skeptisk til hvordan Arbeiderpartiet skal få til et nytt kulturløft.

AMBISIØST: Arbeiderpartiets Hadia Tajik og Anette Trettebergstuen (t.h) vil tilbake til at én prosent av statsbudsjettet skal brukes på kultur. Maria Boch (t.v), nestleder i Tromsø Internasjonale Filmfestival, er særlig glad for forslaget om festivalstøtteordning. FOTO: Bjørn Langsem
AMBISIØST: Arbeiderpartiets Hadia Tajik og Anette Trettebergstuen (t.h) vil tilbake til at én prosent av statsbudsjettet skal brukes på kultur. Maria Boch (t.v), nestleder i Tromsø Internasjonale Filmfestival, er særlig glad for forslaget om festivalstøtteordning. FOTO: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag legger Arbeiderpartiet frem sitt forslag til partiprogram, der ett av punktene er en detaljert plan for et nytt kulturløft. Der skriver de blant annet at de vil tilbake til at én prosent av statsbudsjettet skal brukes på kultur.

Om vi tar utgangspunkt i statsbudsjettet for 2017 som er på omkring 1300 milliarder kroner, ville det blitt ca. 13 milliarder til kulturfeltet.

- Når vi foreslår å øremerke en prosent av statsbudsjettet til kultur, betyr det at veksten i kulturbudsjettet vil være i takt med statsbudsjettet for øvrig. Vi er opptatt av at kulturlivet skal leve, utvikle seg og bli brukt, og da trenger kulturlivet økonomiske muskler, sier Hadia Tajik (Ap).

Hun mener kultur er grunnleggende, også for demokratiet, og at det er en av grunnene til at det må finnes en bredde av kulturuttrykk, og at den må finnes over hele landet.

- Hindres av Høyre og Frp

Anette Trettebergstuen, kulturpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, mener kultursatsingen står stille med dagens regjering, og legger til at det å bruke én prosent av statsbudsjettet til kultur er et virkemiddel for å nå målene deres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer