I DIALOG: Etter mange ukers ordkrig i avisspaltene møttes riksantikvar Jørn Holme og Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland i dag. Foto: Scanpix
I DIALOG: Etter mange ukers ordkrig i avisspaltene møttes riksantikvar Jørn Holme og Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland i dag. Foto: ScanpixVis mer

Nå lytter Oslo til Riksantikvaren

Vil imøtekomme krav i Bjørvika.

||| Ifølge NTB vil Oslo kommune imøtekomme Riksantikvarens ønske om en bredere sikt mellom parken og sjøen ved byggingen av det nye Munch-museet i Bjørvika.

Etter mange ukers ordkrig i avisspaltene møttes riksantikvar Jørn Holme og Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland i dag.

På et møte ble det enighet om at kommunen skal fremme en bebyggelsesplan for det omstridte området som ligger mellom havnebassenget og Middelalderparken, det såkalte Kongsbakken-kvartalet.

Vil diskutere MunchByrådsleder Stian Berger Røsland (H) sier til NTB at byrådets møte med riksantikvar Jørn Holme var nyttig og har åpnet for en dialog om det videre arbeid.

Partene ble også enige om at kommunen i februar-mars skal fremme et planprogram for det utskjelte bygget til nytt Munch-museum.

- Før utsendelsen skal det tas ny kontakt med Riksantikvaren slik at planprogrammet ivaretar de hensyn som riksantikvar Holme er opptatt av, sier byrådsleder Røsland til NTB.

Holme fornøydOverfor Aftenposten er Riksantikvaren fornøyd. 

- Veldig godt møte, sier riksantikvar Jørn Holme.

Ifølge avisa skal partene samarbeide om høyde, bredde og plassering av Munch-museet.

- Å gjøre Kongsbakken-åpningen bredere, er det viktigste fra vår side. Og så vil vi være i dialog med kommunen om plasseringen av Munch-museet— og vi legger til grunn at det blir Munch i Bjørvika, sier Holme til avisa.

OMSTRIDT: Nytt Munch-museum i Bjørvika.
OMSTRIDT: Nytt Munch-museum i Bjørvika. Vis mer