DEBATT

Nå må alle spille Utøya-kort

Vi trenger en tverrpolitisk gigantdugnad der vi rydder, luker, raker, vasker og graver opp alt smusset og grumset som forurenser og truer vårt vidunderlige demokrati.

DA TERROREN RAMMET: Markering på Rådhusplassen i Oslo 25. juli 2011, tre dager etter at terroren rammet. Foto: Erlend Aas / Scanpix
DA TERROREN RAMMET: Markering på Rådhusplassen i Oslo 25. juli 2011, tre dager etter at terroren rammet. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er ganske så sannsynleg at vi før eller seinare vil oppleve islamistisk terror på norsk jord. Øydeleggjande, bestialsk og med tragisk utfall for uskuldige menneske. Terroren sitt vesen er splitt og hersk og å skape ubalanse der han råkar.

Gud bevare konge og fedreland om det skulle skje. Då vil kvar einaste muslim i dette landet bli halden personleg ansvarleg. Vi vil oppleve eit tsunami av hat som vil få muslimhatet som i dag gjennomsyrer enkelte delar av samfunnet, til å framstå som koseleg pusing.

Vi har allereie opplevd terror i Noreg. Så ufatteleg barbarisk at verda sjeldan har sett noko liknande. Eit åtak mot demokratiet og Arbeiderpartiet og deira ungdomar. Utført av ein høgreekstremist driven av eit perverst, glødande AP-hat og konspirasjonsteoriar om at dei har som einaste mål å øydeleggje det norske samfunnet med innvandring og multikulturalisme.

Då terroren skjedde 22/7, 2011, hadde Noreg leiarar som ikkje ga etter for sorg og raseri, men predika at det var viktigare enn nokon gong å stå saman som eitt folk. «Meir kjærleik, meir demokrati, meir openheit,» sa dei. Dei la skulda på ein einaste mann, terroristen. Dermed unngjekk vi lynsjestemning mot folk med same tankegods som han som utførte ugjerningane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer