Den største etter Munch er fortsatt bortgjemt et eller annet sted:

Nå må dere på banen, Frihetens søstre aka Erna, Trine og Siv

Arne Ekeland (1908- 1994) burde bli prioritert - i år er det 110 år siden den store kunstneren ble født på Bøn

EKELAND PÅ HENIE ONSTAD: Arne Ekeland likte virkelig ikke å bli avfotografert, men som ung frilanser i lokalavisen våget vi oss frampå ved et par tilfeller som her under en stor mønstring ute på Henie Onstad. Foto: Tom Stalsberg
EKELAND PÅ HENIE ONSTAD: Arne Ekeland likte virkelig ikke å bli avfotografert, men som ung frilanser i lokalavisen våget vi oss frampå ved et par tilfeller som her under en stor mønstring ute på Henie Onstad. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Abborfiske i et annet solsystem og varig fred i Midtøsten virker langt mer realistisk. Mer realistisk enn hva? Jo, nå skal du høre. I den bygda jeg er født og oppvokst hadde vi en kunstner som het Arne Ekeland. Han ble født på Bøn i 1908 og døde et penselstrøk unna i 1994. Ekeland er den største etter Munch. Nei, dette er det ikke denne skribent som mener, men kunstner Håkon Bleken. Nevnt før, men pytt.

Sakene er at igjen er det blusset opp, prisverdig nok, et forslag om å få til et permanent museum på Eidsvoll, helst i den gamle kraftstasjonen Mago B, med Ekelands politiske og monumentale og tidløse malerier. Nå er det den lokale SV-politikeren, ved navn Torstein Owe, som har tatt til orde for at Ekeland må bli vist fram for samtid og ikke minst, framtid. Owe er ikke førstemann til å brenne for vår egen Arne. I vår eminente lokalavis, Eidsvoll Ullensaker Blad, sier tidligere stortingsrepresentant for Høyre, Sonja Sjøli, at dette er et «godt initiativ som mangler realisme». Sjøl vet dessverre hva hun snakker om ettersom hun var en god pådriver i 2003 for å få til et Ekeland-museum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer