KOMMENTARER

Nå må Erna følge med. Opposisjonen har en plan

Klimasaken splitter regjeringen. Opposisjonen har en plan for hvordan de skal unngå det samme, og samtidig bygge landet, skriver Geir Ramnefjell.

FELLES POLITIKK: Kari Elisabeth Kaski (SV), Espen Barth Eide (Ap), Geir Pollestad (Sp) og Per Espen Stoknes (MDG) la i går fram et felles dokument. Foto: Agenda
FELLES POLITIKK: Kari Elisabeth Kaski (SV), Espen Barth Eide (Ap), Geir Pollestad (Sp) og Per Espen Stoknes (MDG) la i går fram et felles dokument. Foto: Agenda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det skjer spennende ting i opposisjonen i norsk politikk. Det er ikke en setning vi har brukt for mye de siste årene, men nå er det verdt å plukke den fram fra skuffen. I all stillhet har Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet og MDG - sammen med tankesmien Agenda - jobbet ut et dokument for en felles nærings- og industripolitikk, som de kaller «Grønn vekst for framtida».

Snork? Det er lett å tenke at dette er søvndyssende greier. Ordet «næringspolitikk» får de fleste til å begynne å glippe med øynene.

Men næringspolitikk er ikke hva det en gang var. Det er i ferd med å bevege seg helt øverst på den politiske dagsorden, i kombinasjon med klima og miljø. For de som tenker lange tanker for Norge, er dette helt sentralt fordi det handler om hvordan vi skal få samfunnet til å henge sammen de neste tiårene - når olja er i ferd med å ta slutt og dine og mine barn helst skal overleve i en velferdsstat i en verden der vi ikke slipper ut klimagasser. Null utslipp - samme velstand. Hvordan gjør vi det?

Dette er norske politikeres aller største utfordring. Når opposisjonen tar for seg akkurat dette temaet som sitt første, store koordinerende politiske arbeid, er det grunn til å følge med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer