Nå må Hunderfossen-attraksjonen Il Tempo Extra Gigante skifte navn

Nå må berg-og-dalbane bytte navn.

NAVNEBYTTE: Etter å ha tapt i retten må denne Hunderfossen gi Il Tempo Extra Gigante nytt navn. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
NAVNEBYTTE: Etter å ha tapt i retten må denne Hunderfossen gi Il Tempo Extra Gigante nytt navn. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Berg-og-dal-baneattraksjonen Il Tempo Extra Gigante er en krenkelse av Caprino Filmcenters opphavsrett til den legendariske filmbilen.

Dommen i opphavstvisten rundt berg-og-dal-banen i Hunderfossen Familiepark ble avsagt med dissens i Eidsivating lagmannsrett mandag.

Tvisten har dreid seg om hvem som har opphavsretten til bilen Il Tempo Gigante: Aukruststiftelsen, som forvalter arven etter Kjell Aukrust, eller Caprino Filmcenter, som forvalter arven etter Ivo Caprino.

Dommen forbyr nå Hunderfossen Familiepark å tilby og markedsføre berg-og-dal-banen under navnet Il Tempo Extra Gigante uten samtykke fra Caprino Filmcenter. Aukruststiftelsen og Hunderfossen Familiepark må også betale vederlag for bruken av navnet.

- Det er godt å få lagmannsrettens bekreftelse på at det som er skapt i fellesskap, også skal forvaltes i fellesskap, sier Remo Caprino, daglig leder i Caprino Filmcenter.

Dermed kom lagmannsretten fram til en annen avgjørelse enn Sør-Gudbrandsdal tingrett, som i oktober 2015 slo fast at berg-og-dalbanen ikke var en ulovlig etterligning fra filmen «Flåklypa Grand Prix».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer