Nå må ikke Norge vinne flere skirenn

Heia Sverige! Heia Russland! Heia alle andre - bare ikke Norge.

USLÅELIGE: Ingen slår de norske jentene på ski. Det burde vi håpe snart endrer seg.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
USLÅELIGE: Ingen slår de norske jentene på ski. Det burde vi håpe snart endrer seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Meninger

Enhjørninger, avskyelige snømenn og drager: Ta dere ei bolle. I går tok Norge samtlige pallplasser i verdenscupstafetten (stafett!), og ingen fabeldyr kan konkurrere med dét fantasimonsteret.

Til og med det norske C-laget er altså bedre enn resten av verden til å gå fort og langt på ski.

Tidligere har norsk skidominans vært problematisk - i går ble det bare flaut.

Skiløperne har nå begynt å kjede seg på jobb: «Jeg skulle gjerne sett at det var flere nasjoner som var med å kjempe», sa Anders Gløersen til NRK etter løpet. Han gikk rett og slett på ski og håpet noen utlendinger skulle slå ham, og han har helt rett: Nå må noen snart ta rotta på oss, vinne alt som er, skikkelig banke oss ned i beksømstøvlene, ellers er det helt krise for langrennssporten.

Av 78 pallplasser i verdenscupen i fjor tok de norske jentene 61 av dem. 61!

Du skal ha nisselua temmelig langt ned over øra for ikke å skjønne at dét er en usunn dominans.

Skal noen gidde å gå mot oss - og i alle fall sitte tre timer foran idiotboksen og se på - så kan ikke pallen være tapetsert med trøndere. Vi tok forresten halvparten av alle pallplassene på herresida også, og mer enn dobbelt så mange medaljer som noen andre under VM i Falun.

Men hva kan vi gjøre? Det er jo ikke vår feil at vi er best, og dessuten er vi såpass håpløse i alle sporter som ikke inkluderer snø at kanskje vi fortjener suksessen.

Vi snakker tross alt om nisselandet som møter opp til avgjørende fotballkamper uten spisser på banen. Så det må selvsagt være lov å juble over norske skigull, men vit at hver gang en nordmann vinner noe som helst i langrenn, så skrur et par hundre tyskere og franskmenn av tv-skjermen for godt.

Interessen for langrenn i Europa har vært dalende lenge, og snart er det bare Norge som gidder å se Norge slå Norge i den norske idretten langrenn.

Da er sporten - som tross alt er fantastisk på sitt beste - ødelagt. Derfor bør vi si: Heia Sverige! Heia Russland! Heia Italia og USA! Heia alle andre, bare ikke Norge.

Vi har vunnet nok for ei stund.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.