NORGESVENNER: N.E.R.D, med Pharrell Williams i spissen, kommer tilbake til Norge i sommer. Her er de under konserten på Øya i 2008. Foto: FRANK KARLSEN
NORGESVENNER: N.E.R.D, med Pharrell Williams i spissen, kommer tilbake til Norge i sommer. Her er de under konserten på Øya i 2008. Foto: FRANK KARLSENVis mer

Nå må Pharrell pakke myggspray

N.E.R.D. klare for Midnattsrocken i Finnmark.

||| (Dagbladet.no): - Dette er noe av det største vi har booket, sier Midnattsrockens bookingsjef Stig Grøtta på festivalens hjemmesider.

Andre uka i juli tar funkrockstjerna Pharrell Williams med seg bandkompisene Chad Hugo og Shae Haley til tettstedet Lakselv i Finnmark. Der vil de headline festivalen til en scenebelysning som sikkert er ganske uvant for amerikanerne - midnattssol.

For de yngre- N.E.R.D. bidrar til at festivalen i år også får svært gode headlinere også for den yngre delen av publikummet, sier bookingsjef Grøtta.

Det kjente bandet, hvis akronymnavn står for No-one Ever Really Dies, spiller funky, hiphop-inspirert rock. Sjefene Williams og Hugo er også kjent som produsentene The Neptunes, som står bak mange av de største mainstream-hiphop-platene siden slutten av 90-tallet.

Midnattsrock har også booket ytterligere to headlinere.

Ikke første forsøkNemlig det danske heavybandet D-A-D og Finnmarks største musiker Mari Boine.

STJERNE: Pharrell Williams. Foto: FRANK KARLSEN
STJERNE: Pharrell Williams. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- Det er gledelig å endelig kunne sette D-A-D på plakaten. Det er ikke vårt første forsøk på å få dem hit opp, men først nå har vi en størrelse som gjør at vi kan hente det danske bandet til Midnattsrocken, sier Grøtta.

Boine har derimot stått på Midnattsrockens scene før, men Stig Grøtta tror publikum vil sette pris på et lenge etterlengtet gjensyn.

- Nå har hun med seg mye nytt materiale og vi ser frem til å høre henne på scenen under årets festival, sier Grøtta.

SPILLER HER: Vakre, men lille, Lakselv. Foto: Jan Ole Pedersen
SPILLER HER: Vakre, men lille, Lakselv. Foto: Jan Ole Pedersen Vis mer