Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Nå må regjeringen begynne å bry seg om næringslivet

Har ennå ikke lagt fram en samlet informasjon om «krisepakken». Det har skapt usikkerhet.

SVIKTER  NÆRINGSLIVET: «Frp og Høyre har valgt en strategi der man gjennom valgkampen har lekket ulike forslag i media. Det foreligger fortsatt ikke noe samlet informasjon om hva «krisepakken» inneholder, skriver stortingsrepresentant Geir Pollestad (SP). Her Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) i partilederbebatt i Fredrikstad før valget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
SVIKTER NÆRINGSLIVET: «Frp og Høyre har valgt en strategi der man gjennom valgkampen har lekket ulike forslag i media. Det foreligger fortsatt ikke noe samlet informasjon om hva «krisepakken» inneholder, skriver stortingsrepresentant Geir Pollestad (SP). Her Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) i partilederbebatt i Fredrikstad før valget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Stortinget nå samler seg igjen etter sommer og valgkamp, må etter mitt syn den kritiske situasjonen i næringslivet være oppgave nummer én, to og tre.

Det har vært fortvilende å følge regjeringens forsøk på å håndtere situasjonen i næringslivet gjennom sommeren og høsten. Denne oppgaven har de ikke behersket særlig godt. Først ble alvorlighetsgraden tonet for mye ned og presentasjonen av «krisepakken» ble ikke gjort på en tillitvekkende måte.

Jeg var statssekretær i Samferdselsdepartementet da regjeringen Stoltenberg 2 måtte legge fram en pakke for å motvirke virkningen finanskrisen. Da vi la fram krisepakken i 2009 ble den presentert i sin fulle bredde straks den var klar. Både Stortinget og næringslivet fikk full informasjon om hva som lå i pakken og kunne innrette seg etter det.

Den blåblå regjeringen har valgt en strategi der man gjennom valgkampen har lekket ulike forslag i media. Det foreligger fortsatt ikke noe samlet informasjon om hva pakken inneholder.

Dette har skapt uklarhet og usikkerhet. Det virker som om hensynet til regjeringspartienes valgkamp har gått foran hensynet til næringslivet. Jeg mener at statsbudsjettet for 2016 bør prioritere tiltak med effekt for næringslivet og sysselsetting framfor en økning av kjøpekraften for privatpersoner. Jeg frykter dessverre at populismen og lojaliteten til regjeringspartienes økonomiske støttespillere vil vinne fram.

Det er i urolige tider man ser verdien av flertallsregjeringer med styringsevne og felles mål. Senterpartiet vil likevel på Stortinget ta ansvar for å sikre et best mulig resultat for norsk næringsliv og økonomi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!