Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Hver gang vi møtes»

Nå må TV 2 skaffe noen «Hver gang vi møtes»-kanoner

Årets sesong ble avsluttet med duetter i kveld. Skal programmet fortsette må TV 2 få tak i artister med låter vi har et sterkere forhold til. 

DUETTER: Hanne Sørvaag og Margaret Berger avsluttet årets sesong av «Hver gang vi møtes» . Skal det bli en sesong nummer sju må TV  2 overtale artister med enda mer appell enn årets sju. Alle foto: TV 2   
DUETTER: Hanne Sørvaag og Margaret Berger avsluttet årets sesong av «Hver gang vi møtes» . Skal det bli en sesong nummer sju må TV  2 overtale artister med enda mer appell enn årets sju. Alle foto: TV 2    Vis mer

TV: Alle de sju artistene har fått hver sin kveld, og på denne «siste natten med gjengen» var det duetter som sto på programmet. «Hver gang vi møtes» kan forsatt ha livets rett, men årets sesong avslører at serien trenger noen «kanoner» om den skal fortsette. Hører dere, Bjørn Eidsvåg, Åge Aleksandersen og Kari Bremnes? Deres tid er kommet!

Dette mener Dagbladets anmelder om kveldens tolkninger:

Åse Kleveland og Benny Borg: «Ferje over Mjøsa» (Gerry Marsden / Eldar Vågan)

FERJETUR: Benny Borg og Åse Kleveland.
FERJETUR: Benny Borg og Åse Kleveland. Vis mer

«Ferry Cross The Mersey» (en film og en hit med Gerry & The Pacemakers fra 1965) fikk ny språkdrakt av Eldar og ble en hit med Vazelina Biliopphøggers - ei sann fortelling fra et ferjecruise på Mjøsa. Her får den enda en ny versjon. Åse og Benny har ønsket å ta den i en helt ny og annerledes retning, med kontrabass som det sentrale instrumentet i tillegg til «juksetrekkspill». Jeg kan strekke meg til å mene at det er et godt forsøk, men den finner ikke helt formen. Det blir for langt unna Mjøsa, for å si det sånn.Temposkiftet midtveis forstyrrer dessuten flyten i sangen.

Valsen er vel på samme nivå, men i motsetning til flere av de andre har de to ikke vært med i «Skal vi danse»!

Eldar Vågan og Margaret Berger: «De eneste i verden» (Aslak Hartberg / Esben Selvig / Jonas Forsang Moksnes / Sveinung Eide / Søren Brandt)

DE ENESTE: Margaret Berger og Eldar Vågan.
DE ENESTE: Margaret Berger og Eldar Vågan. Vis mer

Rapgruppa Klovner i kamp skled over i party/skrangleockprosjektet Yoga Fire, som aldri tok helt av – til tross for opptredener på flere store festivaler. Men det er for så vidt morsomt at Eldar og Margaret gjør bandets første singel. Det er godt å se at Eldar finner fram elgitaren igjen og drar til litt. Fin gitarsolo, men han synger surt. Da går det bedre med Margaret.

Sangen har et catchy refreng, men det gjentas så mange ganger at det føles som om det utgjør halve låten. Men det er et herlig groove, og Esben er storfornøyd.

Hanne Sørvaag og Benny Borg: «Katt og kaniner» (Paul McCartney / Linda McCartney / Lillebjørn Nilsen)

KATT OG KANIN: Hanne Sørvaag og Benny Borg. 
KATT OG KANIN: Hanne Sørvaag og Benny Borg.  Vis mer

Ballade! var en slags supergruppe med fire solister fra visemiljøet. Lillebjørn Nilsen, Lars Klevstrand, Birgitte Grimstad og Åse, Deres cover av Paul og Linda McCartneys fine «Heart of The Country» blir reggae, en ganske kul versjon som uttrykksmessig minner om en annen coverlåt, Eric Claptons versjon av Bob Marleys «I Shot The Sheriff». Hanne binder seg litt, mens Benny slipper seg noe mer løs etter hvert.

De står fint til hverandre. Likevel, som mye annen reggae blir det litt kjedelig med samme tempo hele veien.

Eldar Vågan og Ida Maria: «You’re Like A Melody» (Hanne Sørvaag / Martin Hansen)

BYR OPP TL DANS: Ida Maria og Eldar Vågan. 
BYR OPP TL DANS: Ida Maria og Eldar Vågan.  Vis mer

Ville jeg egentlig høre denne som en dansebandlåt, «lettere dansbar for litt eldre herrer», som Eldar sier? Er ikke så sikker på det. Eldar forteller at Hannes Grand Prix-låt har fått norsk tekst, men det viser seg at den er blitt svensk. Den høres ut som Trøste & Bæres tullelåt «Jag är inte sjuk, jag er bara svensk» og tusen andre danseband-låter på norsk eller svensk.

Nå skal man kanskje ikke ta dette så alvorlig, men når man gjør en coverlåt bør det være et mål å gjøre den bedre - eller i hvert fall å yte den en viss rettferdighet. Der bommer Eldar og Ida Maria med denne tulleversjonen, sjøl om den er aldri så fengende. Men Hanne syntes det var gøy, da.

Åse Kleveland og Esben Selvig: «Du er tonen i min sang» (Trad. / Benny Borg)

KJÆRLIGHETSSANG: Esben Selvig og Åse Kleveland.
KJÆRLIGHETSSANG: Esben Selvig og Åse Kleveland. Vis mer

Uff da, nå er vi i ferd med å sovne her. De kunne tatt Vazelinas tøysete versjon, «Lån meg tenger», men har landet på Benny Borgs norske utgave av «Love Me Tender». Denne kjærlighetssangen var ett av Elvis Presleys virkelige glansnumre, men dette blir for søtt.

«Dette er min vokalmessige Mount Everest-ekspedisjon», sier Esben, men det høres ut som om han er blitt etterlatt på base camp og har forsonet seg med at han går glipp av den spennende turen opp. Det blir for stillestående og ganske så traurig. Åse er overtydelig og i overkant andektig, og det kan virke som Esben er så full av ærefrykt over å få synge med henne at han glemmer å fokusere på sin egen sangprestasjon.

Har jeg skrevet denne sangen? spør Benny. Det sier det meste.

Hanne Sørvaag og Margaret Berger: «Scandalize My Name» (trad.)

SPIRITUELLE: Hanne Sørvaag og Margaret Berger.
SPIRITUELLE: Hanne Sørvaag og Margaret Berger. Vis mer

Hanne og Margaret har valgt å gjøre en låt fra Ida Marias foreløpig siste album, fra i fjor, med negro spirituals fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Tittelåten er blant de mer kjente, blant annet spilt inn av Paul Robeson, Den er i utgangspunktet full av levd liv. Hanne og Margaret har nok ikke så mye å stille opp med der, men de klarer likevel å formidle styrken og smerten i denne sangen – godt hjulpet av et band som drar den i seig bluesretning. Skulle tro denne var skrevet som en duett! Versjonen er ikke så ulik verken originalen eller Ida Marias versjon, og det er like greit. En sterk sang og versjon - og fin avslutning - før det totale kaos råder rundt bandet.

Etter en kveld med mye lovprising av hverandre, er det ugjenkallelig slutt. Endelig fikk bandet heder som fortjent, de som ikke en gang får navnene sine på rulleteksten.

Takk for følget!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media