70-TALLET: Ett hikk betydde «ja», to hikk betydde «mer enn gjerne». Hvis det var bra nok på 1970-tallet er det bra nok i dag, mener Tuftebarten, som hiver seg på voldtektsdebatten. Foto: Henning Petersen / NTB Scanpix
<div><div><br></div></div>
70-TALLET: Ett hikk betydde «ja», to hikk betydde «mer enn gjerne». Hvis det var bra nok på 1970-tallet er det bra nok i dag, mener Tuftebarten, som hiver seg på voldtektsdebatten. Foto: Henning Petersen / NTB Scanpix

Vis mer

Nå må vi menn få slippe til i voldtektsdebatten!

Voldtektsdebatten har blitt en parodi. Den er blitt overtatt av feminister, komikere og kvinner.

Meninger

Men det er ei gruppe som aldri slipper til, og det er menn.

FREDAGSSPALTIST: Tuftebarten står bak spalten "Herre m/bart", som publiseres hver fredag i Dagbladet.
FREDAGSSPALTIST: Tuftebarten står bak spalten "Herre m/bart", som publiseres hver fredag i Dagbladet. Vis mer

Da snakker jeg ikke om menn som selv har blitt utsatt for voldtekt. Jeg snakker heller ikke om mannlige feminister som ikke går av veien for å smiske med Dagbladets lesere. Nei, jeg snakker om ekte menn. Maskuline menn med massive hjerner og sterke meninger om saken, men som aldri slipper til.

Nå vet jeg hva du tenker. Noen menn slipper da til i voldtektsdebatten. Kjetil Rolness og Gunnar Tjomlid og et par til. Vel, da har jeg bare et svar til deg: IKKE ALLE MENN! Ikke alle menn slipper til i voldtektsdebatten.

Så lenge kvinner får lov til å dominere debatten vil voldtekt reduseres til subjektive opplevelser og føleri. Lar man mennene slippe til, åpner man for viktige perspektiver som ofte kvinner overser. Jeg tenker selvfølgelig på tall og statistikk. Her har menn en unik fordel. De har evne til å forstå kompliserte tall og grafer. Og disse viser en ting: overfallsvoldtekter er et resultat av en ukultur blant innvandrere.

Så lenge feminister får lov til dominere debatten, vil skylden for voldtekt legges på alle menn. På deg og meg. Selv om det bare var fyllerør. Ja, feministene insisterer på at festvoldtekter er et resultat av en ukultur blant menn. Snakk om å generalisere!

Så lenge de som selv har opplevd voldtekt får lov til å dominere debatten, vil alle dem som har opplevd at det ikke var voldtekt bli satt på sidelinjen.

Jeg har én oppfordring til deg som er mann: Delta i debatten. Din stemme hører også hjemme i den daglige strømmen av voldtektskronikker og -kommentarer. Du trenger ikke å ha opplevd voldtekt selv. Det holder at du har en sterk mening om feminisme. For eksempel at du hater feminister. Det er en rimelig sterk mening, spør du meg.

Eller kanskje du synes det blir for mye snakk om samtykke? Kanskje du husker hvordan det var da du var yngre og pleide å gå på byen? Da holdt det med et hikk. Ett hikk betydde «ja» på den tida. To hikk betydde «mer enn gjerne». Hvis det var bra nok på 1970-tallet er det bra nok i dag.

Uansett hva din mening er, så hører den hjemme i debatten. Hvis ikke du hever stemmen, risikerer vi at mennesker som selv har opplevd voldtekt får stå uimotsagt i avisspaltene. At kronikker skrevet av kvinner ikke blir ‘mansplainet’, sånn at folk flest kan forstå dem. At forsøk på å etablere en festkultur der aktivt samtykke blir like naturlig som det er selvsagt ikke blir overskygget av menn med store egoer som har googlet seg fram til relevant statistikk.

Det verste du kan gjøre som mann er å være stille. Uansett hva du gjør, gjør noe. Sleng et par sure emojis i kommentarfeltet. Skriv en ironisk kronikk, i det minste. For uten deg og meg vil kvinnene ta over voldtektsdebatten. Og det er også en form for overgrep.