DEBATT

Nå må vi si stopp!

Skulder ved skulder bør vi stå, og bli enige om at i år skal ingen av oss kreve mere lønn.

FORNØYD: Som sykepleier i nedgangstider har jeg en veldig god lønn, i en forholdsvis trygg og forutsigbar bransje, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat
FORNØYD: Som sykepleier i nedgangstider har jeg en veldig god lønn, i en forholdsvis trygg og forutsigbar bransje, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Norges økonomi har vært som en fortelling med uendelig lykke, preget av oppgang og velstand. Dette er nå slutt på, pilene peker nedover og oppgang skiftes ut med nedgang. Det er som om den sovende tornerosen rusa på penger, våkner nå, etter en lang tid med søvn. De kommende lønnsforhandlingene i 2016 blir derfor særdeles viktige.

Den vanlige tonen i lønnsforhandlingene, fra arbeidstakerorganisasjoner, har vært - «vi vil ha mer». Spesielt LOs Gerd Kristiansen har vært frampå, med sitt slagord «vi skal sikre kjøpekraften til våre medlemmer». Det er kanskje ikke så rart at arbeidstakerne vil ha mer, mens arbeidsgiveren vil betale minst. I 2016 bør interessen være felles. Slagordet «sikre kjøpekraften» bør byttes ut med «sikre arbeidsplassene».For mange er det nemlig ikke lengre spørsmål om hvor mye mer en skal tjene, men om i det hele man skal ha noe jobb å gå til.

Jeg er sykepleier med videreutdanning og tjener minst 469 000 kroner brutto i året. Med diverse tillegg blir det fort en halv million. Tar jeg et par ekstravakter på såkalte «røde dager», er bruttolønna fort over en halv million. Jeg får snakke for meg selv, men jeg synes dette er bra, og i nedgangstider er dette en veldig god lønn, i en forholdsvis trygg og forutsigbar bransje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer