Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå rir de igjen

I serien «Gamle rockeband gjør comeback» er vi i dag kommet til CC Cowboys. Plate nummer sju er klar i august.

Først kom Turboneger, så var det DumDum Boys som lengtet tilbake. Nå er det klart for CC Cowboys' tilbakekomst til den norske rocken. Bandet har vært i studio i Sverige og i Gamlebyen i Fredrikstad. Plata har fortsatt ingen tittel, men etter planen slippes den 15. september. Allerede i august slippes en singel fra kugutta.

- Det har ligget i lufta. Jeg har lenge vært klar over at vi kom til å gjøre comeback. Jeg har jo uansett vært «han CC Cowboys-fyren», selv når jeg har spilt alene, sier Magnus Grønneberg.

Gikk lei

Grønneberg er kongen i CC Cowboys. I 1998 var han lei og la ned hele bandet.

Halvparten av originalbesetningen fra 1989 er borte. Trommis Agne Sæther er sammen med Grønneberg den eneste igjen fra debutplata «Blodsbrødre», som solgte 70000 eksemplarer.

Inn har Per Vestaby og Jørn Christensen kommet. Per Vestaby har sin bakgrunn fra band som Bazar, Veslefrikk, CanCan, Young Neils og Mercury Motors, og har også gitt ut to soloplater. Jørn Christensen og Vestaby spilte sammen i Mercury Motors og CanCan. I Young Neils er de fortsatt aktive. Jørn Christensen har blant annet produsert soloplatene til Magnus Grønneberg, vært produsent for deLillos og jobbet med Vibeke Saugestad og hennes Thinkerbell-prosjekt. Christensen er også kjent fra grupper som Depress, Langsomt mot nord og Holy Toy.

Det kommende albumet blir det sjuende fra CC Cowboys. I Bergen 19. september starter en norgesturné som skal vare helt til jul. Bandet skal også spille mellom ti og 15 konserter i sommer, blant annet under Moldejazz.

- Vi gjorde tre konserter i våres. Det var veldig kult. CC Cowboys anno 2003 er bedre enn noensinne, særlig live, sier Grønneberg.

- Hva er forskjellen fra bandet i 1989?

- Da var jeg 22 år og overivrig. Jeg var en fryktløs gutt, det må man jo være. Hele bandet hadde guts, fokus og attityde. Det har vi fortsatt.

Rockeplate

Magnus Grønneberg har som soloartist gitt ut platene «Helt Grønn» (2000) og «Wildenvey» (2001). CC Cowboys startet han sammen med storebror Anders, gitarist Trond Berg og trommis Agne Sæther våren 1989. Samme år skrev han «Harry». Den slo igjennom med et brak våren 1990 og ble årets russehit. CC Cowboys fikk samme år Spellemannprisen for årets nykommer.

- Den nye plata blir et stykke organisk materiale med norske tekster. Vi har gjort alt selv. Vi er våre egne muligheter og begrensninger. Det blir en rockeplate med en og annen rolig låt, lover Magnus Grønneberg.

Ikke redd

Samtidig understreker han at det ikke er behovet penger som er drivkraften. 36 år gamle Grønneberg bryr seg heller ikke hva folk i mediene og musikkbransjen måtte mene om det som skjer.

- Jeg er ikke redd for at folk skal tro at det er penger som ligger bak. Det er mange ting jeg er redd for, men ikke musikkbransjen. Jeg har gitt ut plater i 15 år og alle i bandet har integriteten i orden. Dessuten er CC Cowboys min oppfinnelse. Jeg kan legge ned bandet og føde det på nytt så ofte jeg vil.

PLATE: CC Cowboys spiller inn deler av den kommende plata i legendariske Decibel Studio i Stockholm og er klare for plate og norgesturné. Fra venstre: Per Vestaby, Jørn Christensen, Magnus Grønneberg og Agne Sæther.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media