Nå satser Oscar-sluggeren bak «Kon Tiki» alt på denne filmen

Lavbudsjettsdrama fra virkeligheten er den nye filmkometen i USA. Se trailer!

(Dagbladet): Den høyst levende filmbransjelegenden Harvey Weinstein er kjent for sin evne til å dytte filmer helt til topps i racet om de store prisene - slik som Golden Globe og Oscar.

Det var Weinstein som kjøpte rettighetene til «Kon Tiki» i USA, og om Thor Heyerdahl-filmen «bare» endte med nominasjon i kategorien beste fremmedspråklige film i fjor, var det en annen Weinstein-film som stakk av med prisen, nemlig østerrikske «Amour».

I år satser 61-åringen alt på at lavbudsjettsfilmen «Fruitvale Station», laget på 20 dager av debutantregissøren Ryan Coogler, skal bli den store Oscar-grossisten.

Drept av politiet Det på tross av at Weinstein anser årets Oscar-kamp for den hardeste noensinne, har han fortalt andre filmskapere på en workshop i Zurich, ifølge The Hollywood Reporter.

«Fruitvale Station» er basert på den sanne historien om den 22 år gamle barnefaren Oscar J. Grant III, som ble anholdt av politiet på en togstasjon i Oakland utenfor San Francisco i 2008; holdt nede av tre mann, skutt i ryggen og drept.

Det brutale drapet ble filmet av en rekke vitner med mobiltelefoner.

Filmen har allerede hatt en runde på kino i USA og tjent brukbart med penger, nå vil Weinstein sende den ut på nytt og drive kampanje for nominasjon i flere Oscar-kategorier.

Utsatt Kidman «The Butler», som går på kino i Norge nå og har Forest Whitaker i rollen som mannen som var butler for ikke mindre en åtte amerikanske presidenter, regnes ellers som en av de store kandidatene til flere priser når Oscar deles ut i mars neste år.

«The Great Gatsby», romfilmen «Gravity», det stjernespekkede dramaet «August: Osage County» og George Clooneys drama «The Monuments Men» fra Den andre verdenskrigen er andre filmer som allerede nå spås å ha en høy stjerne blant de Oscar-stemmeberettigede medlemmene av det amerikanske filmakademiet.

Den harde Oscar-konkurransen er angivelig årsaken til at Nicole Kidmans påkostede film om Grace Kelly, «Grace», er utsatt til 2014.