Nå skal 30 000 kikke på det de har laget

Høstutstillingen åpner i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Høstutstillingen opplevde i år sin største søkermasse siden 1997. 1783 kunstnere søkte med til sammen 4052 verk, bare 88 - 51 av dem kvinner - kom med. 47 er debutanter som dermed følger i fotsporene til blant annet Edvard Munch (1883) og Odd Nerdrum (1967).

I dag åpner utstillingen som er den 120. i rekka, men allerede i går fikk pressen se de heldige som fikk plass. Og det er politikk de kommer for å se, i hvert fall ifølge juryleder Samir M\'kadmi.

Ønsker mer spindelvev

I forordet til katalogen går han ut mot det velkjente kulturutspillet fra Frp der kulturpolitisk talsmann Ulf Erik Knudsen uttalte at Kulturrådet bør «spyles fri for kulturelt spindelvev».

«Ulf ønsker å sette spørsmålstegn ved det offentliges ansvar for kunstfeltet. Argumentet er like banalt som det er enkelt, dersom smak - les: kunst - er en privat sak, hvorfor skal det offentlige støtte dem,» skriver han blant annet. Overfor Dagbladet.no utfyller han:

- Jeg er oppvokst i Frankrike og kjenner igjen retorikken derfra. Dette er krefter som vil rasere offentligheten, som jo er den største garantien vi har for demokrati. Jo mer offentlighet - og variert sådan - jo større frihet og skapervirksomhet får vi, sier M\'kadmi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer