Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå skal disse gutta tilbake på tv-skjermen

«Radioresepsjonen» prøver seg på tv - igjen.

TILBAKE PÅ RUTA: Gutta i «Radioresepsjonen» skal igjen prøve seg på tv. Det i programmet «Ukes vinner». Fra venstre: Bjarte Tjøstheim, Steinar og Tore Sagen. Foto: NRK
TILBAKE PÅ RUTA: Gutta i «Radioresepsjonen» skal igjen prøve seg på tv. Det i programmet «Ukes vinner». Fra venstre: Bjarte Tjøstheim, Steinar og Tore Sagen. Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): Sist «Radioresepsjonen» gikk på tv var i 2011.

Premieren på tv-utgaven av det populære radioprogrammet ble det mest sette på NRK3 det året, med litt i overkant av 200 000 seere.

De måtte likevel legge inn årene etter en sendeperiode på et halvt år, da Steinar Sagen skulle ut i pappapermisjon.

Talkshow Nå prøver de tre folkekjære og omstridte programlederne seg igjen, men programmet «Ukens vinner» på NRK.

«Hvilken aktuell person har gjort den beste mediefiguren i uken som gikk? Hvem har imponert dem mest? Skillet mellom medie-helt og medie-klovn blir mer og mer hårfin», heter det i en pressemelding fra NRK.

Trioen skal diskutere, og med humor som virkemiddel komme fram til og kåre ukas vinner.

- De skal kåre den personen som har klart seg best i nyhetsbildet gjennom uka. Derav tittelen «Ukens vinner». Konseptet er originalutviklet, så det er helt nytt, sier prosjektleder for programmet, Eirik Ingstad, til Dagbladet. 

- God følelse Den ene tredjedelen av radioprogrammet som ikke har en bror med, Bjarte Tjøstheim, forteller til Dagbladet at de gleder seg til programmet starter.

- Vi har hatt to prøver, og forrige uke spilte vi inn en skikkelig pilot-episode. Den så ganske bra ut, så vi er relativt optimistiske. Noen ting må selvfølgelig pusses på, men vi har en god følelse, forklarer han.

Programmet blir noe likt det de har på radio, med et bunnprogram og egne spalter for programlederne. Tjøstheim lover mye humor.

- Det blir nok mye tull og tøys. Vi skal ikke ha gjester, så vi skal skravle mest mulig selv, forklarer han.

Omdisktuert Hvorvidt det nye programmet holder seg politisk korrekt, er det fremdeles lite informasjon om. De tre programlederne har tidligere vært under hardt vær for uttalelser enkelte har oppfatta som krenkende.

I desember for ett år siden blusset en stor debatt opp på bakgrunn av vitser som ble fortalt under radioprogrammet. Der spøkte programlederne om at mennesker med downs var mer kåte enn vanlige folk.

Dette resulterte i flere medieoppslag, men gruppa la seg til slutt flate og beklaga hele hendelsen.

I fjor kalte gruppa blogger Sophie Elise for ei «knulledokke» under sending. Det skapte også reaksjoner, blant annet fra bloggeren selv.

- Det er jo et graverende ord, men jeg tror ikke de mente at de ser ned på meg på noen som helst måte - jeg tror ikke de mente det så veldig personlig, og jeg tror ikke det ble tenkt så nøye over fra deres side. Helt ærlig så tror jeg «hovedpersonene» i det hele, altså meg og Radioresepsjonen, er de som tenker minst på oppstyret, uttalte hun da.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media