Nå skal elefantene i kunstrommene stilles til ansvar

Flere aktuelle saker i internasjonal kunst viser problemene med uetiske penger i kulturstøtten. Kunstnerne tar nå til motmæle.

ANSVARLIGGJØRING: Den kjente fotografen Nan Goldin ble avhengig av OxyContin. Hun startet deretter protestgruppa P.A.I.N. (Prescription Addiction Intervention Now) som har gjennomført en rekke aksjoner mot amerikanske kunstinstitusjoner, som denne på Guggenheim-museet i New York, for å stille Sacler-familien til ansvar for opioid-epidemien. FOTO: P.A.I.N.
ANSVARLIGGJØRING: Den kjente fotografen Nan Goldin ble avhengig av OxyContin. Hun startet deretter protestgruppa P.A.I.N. (Prescription Addiction Intervention Now) som har gjennomført en rekke aksjoner mot amerikanske kunstinstitusjoner, som denne på Guggenheim-museet i New York, for å stille Sacler-familien til ansvar for opioid-epidemien. FOTO: P.A.I.N. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Som å være gift med en seriemorder», sa den tyske kunstneren og teoretikeren Hito Steyerl i åpningstalen til sin egen utstilling i London i april. Stedet var Serpentine Sackler Gallery, og Steyerl siktet til det paradoksale i at hun stilte ut i et galleri hvis navn og økonomiske fundament er tett knyttet til en forretningsmodell og et samfunnsproblem som opprører henne dypt, både som institusjonskritisk kunstner og som sosialt bevisst menneske.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer