Nå skal han redde barna

Nesbøs kaoskrim inn på Boklista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens Stieg Larssons siste roman «Luftslottet som sprengtes» går rett i tet i uke 46, og den svenske krimforfatteren nå fullstendig dominerer boklista for både skjønnlitteratur og pocket, er Jo Nesbøs «Det hvite hotellet» eneste øvrige nykommer på skjønnlitterær liste.

Nesbø er fersk vinner av Bokhandlerprisen for årets krim «Snømannen», og forfatteren benyttet sin takketale til å oppfordre bokleserne til å kjøpe av «Det hvite hotellet».

Inntektene fra denne boka går nemlig uavkortet til Redd Barna, som del av et samarbeidsprosjekt der kjente forfattere inviteres til å skrive en fortelling til inntekt for Redd Barnas arbeid for å sikre skolegang til åtte millioner barn innen 2010.

«Det hvite hotellet» handler om en norsk forsikringsjurist som reiser til India for å oppklare en svindelsak. I et kaotisk Mumbai oppsøker han en mann som ligger i koma på et sykehus, med et ID-kort som tyder på at han skal ha druknet i Oslofjorden.

Boka handler altså ikke om Nesbøs romanhelt Harry Hole, men det betyr ikke at siste ord er sagt om outsider-politietterforskeren Hole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer