Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå skal han redde barna

Nesbøs kaoskrim inn på Boklista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens Stieg Larssons siste roman «Luftslottet som sprengtes» går rett i tet i uke 46, og den svenske krimforfatteren nå fullstendig dominerer boklista for både skjønnlitteratur og pocket, er Jo Nesbøs «Det hvite hotellet» eneste øvrige nykommer på skjønnlitterær liste.

Nesbø er fersk vinner av Bokhandlerprisen for årets krim «Snømannen», og forfatteren benyttet sin takketale til å oppfordre bokleserne til å kjøpe av «Det hvite hotellet».

Inntektene fra denne boka går nemlig uavkortet til Redd Barna, som del av et samarbeidsprosjekt der kjente forfattere inviteres til å skrive en fortelling til inntekt for Redd Barnas arbeid for å sikre skolegang til åtte millioner barn innen 2010.

«Det hvite hotellet» handler om en norsk forsikringsjurist som reiser til India for å oppklare en svindelsak. I et kaotisk Mumbai oppsøker han en mann som ligger i koma på et sykehus, med et ID-kort som tyder på at han skal ha druknet i Oslofjorden.

Boka handler altså ikke om Nesbøs romanhelt Harry Hole, men det betyr ikke at siste ord er sagt om outsider-politietterforskeren Hole.

- Nei, det kommer flere bøker om Harry Hole, sa Nesbø til Dagbladet.no i forrige uke.

Frid Ingulstads 21. bok i serien Sønnavind, «Forfatterinnen», debuterer på andreplass på pocketlista, mens Tore Sandbergs «Overgrepet» om justismordet på Fritz Moen er eneste nykommer på lista for generell litteratur.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

PRISES: Jo Nesbø gratuleres med Bokhandlerprisen som han i forrige uke fikk for andre gang. Foto: HENNING LILLEGÅRD
PRISES: Jo Nesbø gratuleres med Bokhandlerprisen som han i forrige uke fikk for andre gang. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

LES OGSÅ:

NORGESHISTORIE: Dagbladet skriver i dag at den avdøde svenske krimforfatteren Stieg Larsson i løpet av halvannet år har solgt 660 000 bøker i Norge. - Vi i Gyldendal har aldri opplevd at bøker av utenlandske forfattere selger så bra, sier informasjonskonsulent Mai Gaardsted.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!