I VINDEN: Noomi Rapace henter inn store roller i Hollywood - nå senest i en vampyrfilm. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
I VINDEN: Noomi Rapace henter inn store roller i Hollywood - nå senest i en vampyrfilm. Foto: Jørn H.Moen / DagbladetVis mer

Nå skal hun spille et offer for Dracula

Mer Hollywood-action for Noomi Rapace.

|||Noomi Rapace, den svenske skuespilleren som for alvor slo gjennom i rollen som Lisbeth Salander i «Millennium»-filmene, er virkelig blitt tatt under Hollywoods vinger i det siste.

Nylig ble det kjent at hun skal spille i «Sherlock Holmes 2», i tillegg til at hun kan være aktuell for roller i både Ridley Scotts kommende «Alien»-film og «Mission Impossible 4».

Nå er det klart at Rapace har landet enda en storrolle, i skrekkfilmen «The Last Voyage of Demeter», melder LA Times.

Her utvides en nøkkelscene i Bram Stokers «Dracula», der vi får vite hva som skjer ombord på skipet som frakter Draculas kiste fra Transylvania til England.

Med i filmen er også Ben Kingsley, som kan tenkes å spille kapteinen ombord. Hvem som skal spille Dracula er nemlig ennå ikke avgjort, melder avisa.

Båten Demeter ankommer i «Dracula» som kjent havnen i England uten en levende sjel ombord - men altså med en blodtørstig vampyr i god behold. Det sier vel seg selv at opplevelsene som vil skildres i filmen ikke blir av det koselige slaget.

Bak filmen står den Oscar-vinnende østerrikske regissøren Stefan Ruzowitzky («Die Fälscher»), samt produsentene som også ga oss «Shutter Island».

Rapace er for tiden også aktuell som kvinnelig heksejeger i norske Tommy Wirkolas kommende Hollywood-debut, «Hansel and Gretel - The Whitch Hunt», samt den norske filmen «Babycall», regissert av Pål Sletaune.