Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nå skal jeg legge meg

Anne Holt vil fortsatt ikke snakke med pressen.

STUM: Forfatter Anne Holt bekrefter nå at hun ikke er Anonym, men ønsker fortsatt ikke å snakke med pressen.     Foto: Espen Røst / Dagbladet
STUM: Forfatter Anne Holt bekrefter nå at hun ikke er Anonym, men ønsker fortsatt ikke å snakke med pressen. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Anne Holt erkjente tidligere i dag at hun ikke er forfatteren «Anonym» likevel, og bekreftet dermed det mange av hennes kolleger hadde mistanke om.

I et blogginnlegg forklarer hun bakgrunnen for at hun hevdet hun var denne ukjente forfatteren.

Hennes prosjekt var å peke nese til «fastgrodde journalister som ikke engang leser det de fortere enn svint sender videre på verdensveven».

Ville ikke snakke Dagbladet fikk bare en kort setning fra Anne Holt da hun først presenterte seg som «Anonym» fredag. Da henviste hun til bloggen.

Etter den første korte telefonsamtalen med forsøkte Dagbladet gjentatte ganger å komme i kontakt med forfatteren for å få henne til å underbygge sin påstand om at hun var Anonym.

Henvendelser ble rettet både direkte til Holt, og til hennes pressekontakt, men Dagbladet fikk beskjed om at Holt ikke ønsket å snakke med pressen.

På vei til sengs Heller i kveld, etter å ha fortalt om hvordan hun har lurt pressen «fullstendig og hinsides enhver rimelighet», ønsker Holt å forklare seg.

- Jeg har ikke tenkt til å gjøre intervju om dette nå.

- Som du selv skriver har vi forsøkt gjentatte ganger å få deg til å underbygge dine påstander. Hvorfor har du ikke villet snakke med oss?

- Nå skal jeg legge meg, og jeg har ikke tenkt til å gjøre noe intervju nå, svarer Holt.

Kontaktet forlag Holt skriver også på sin blogg at hun tok kontakt med sin redaktør i Piratforlaget, Mariann Aalmo Fredin, før hun postet innlegget der hun hevdet at hun var «Anonym».

- (...) så ringte jeg i stedet min redaktør i Piratforlaget. Hun heter Mariann Aalmo Fredin og har selv vært kulturjournalist i Dagbladet. Mariann har ikke den samme bremsende effekten på meg. Så jeg gjorde det. Jeg skrev et innlegg (post, heter det vel kanskje) på nærværende blogg der jeg påtok meg ansvaret for bøkene utgitt under forfatterpseudonymet Anonym, skriver Holt.

Kan ikke kommentere Dagbladet var i kontakt med Aalmo Fredin kort tid etter at Holt postet det første innlegget.

Da fortalte Fredin at hun hadde blitt gjort kjent med blogginnlegget bare minutter tidligere.

- Var det en løgn, Fredin?

- Det jeg sa til deg stemmer, forteller Fredin til Dagbladet i kveld.

- Men Anne Holt skriver noe annet?

- Jeg har lest bloggen i dag, og håper du respekterer at jeg ikke kan kommentere dette videre, forteller Fredin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media