OPP OG FRAM: Sisi har lenge vært i skyggen av andre artister - som Admiral P, Paperboys og Stella Mwangi. Nå vil hun ut med sin soul og bluesinspirerte pop. Foto: Eva Rose Furmyr
OPP OG FRAM: Sisi har lenge vært i skyggen av andre artister - som Admiral P, Paperboys og Stella Mwangi. Nå vil hun ut med sin soul og bluesinspirerte pop. Foto: Eva Rose FurmyrVis mer

- Nå skal jeg opp og fram

Sisi vil ikke lenger stå i skyggen av kjente artister.

Du har hørt og sette henne mye det siste året, men vet neppe hvem hun er. Nå trer Sisi fram i rampelyset.

Til Bylarm I dag kan Dagbladet avsløre Bylarm-juryens 25 utvalgte artister, som får lov til å vise hva de duger til på den store bransjefestivalen i Oslo 16.-18. februar 2012.

- Jeg er veldig, veldig glad og gleder meg skikkelig, sier Sisi.

Den norskfødte artisten med aner fra Senegal og Gambia bor i Oslo og heter egentlig Suzanne Sumbundu.

MGP og Admiral P Hun er ikke så ukjent som du kanskje tror. Sisi var koristen til MPG-Stella Mwangi, og representerte Norge i Tyskland.

- Det var utrolig morsomt, men synd at vi røk ut i semifinalen, sier hun.

Hun er også stemmen i Admiral Ps store hit «Snakke litt». Dessuten har hun samarbeidet og sunget med blant andre Madcon og Paperboys - som også er kjæresten til rapperen Onkl P.

- Nå er jeg klar Låta «Stay» er hennes egne, og er blitt mye spilt i sommer på NRK P3.

- Jeg har lenge hatt lyst til å stå fram som artist, og nå føler jeg meg klar, sier Sisi.

Hun mener det har vært en naturlig utvikling, og er glad for den alsidige erfaringen hun har fått - og ikke minst nettverket hun har knyttet til seg.

120 artister til Artistansvarlig i Bylarm, Joakim Haugland, forteller at de har gått gjennom 1500 låter fra like mange unge, ukjente og håpefulle artister.

- De færreste artistene skiller seg ut. Vi har plukket ut 25. Den av jeg synes skiller seg mest ut, er Mikhael Paskalev, sier Haugland.

Han har koret for Jonas Alaska, og minner litt om Everly Brothers, Paul Simon og Tom Waits.

Ytterligere 60 norske og 60 nordiske artister skal nå plukkes ut til å delta på Bylarm.