Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå skal Kåre spare

TV2-konsernsjef Kåre Valebrokk endte på et årsresultat på minus 27,8 millioner kroner i fjor. Nå lover han å spare så godt han kan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Kåre Valebrokk i TV2 presenterte fjorårstallene i går. Selve tv-kanalen hadde et driftsoverskudd på 144,6 millioner, som er langt svakere enn i rekordåret 2000.

Resten av konsernresultatet i TV2 viser stort sett røde tall.

- Problemene kommer når vi kommer ned i datterselskaper og den slags, sa Valebrokk.

Her er minuslista:TV2s investeringsselskap bidro med minus 29 millioner kroner på bunnlinja.TV2 Interaktiv bidro negativt med 19,6 millioner.Eierskapet i TVNorge belastet TV2 med 46,4 millioner.På toppen av dette kommer goodwillavskrivninger.

Vil vokse

Tv-kanalen TV2 hadde reklameinntekter på 1,4 milliarder kroner, som er nesten identisk 2000-året. Forskjellen er at kostnadene har økt med 127 millioner.

Valebrokk lover å spare penger og tjene mer ved å tjene flere reklamekroner.

- Vi kommer til å senke kostnadsnivået. Det blir ikke mye, men vi regner med det, sa Valebrokk, og forsikret at det ikke vil gå ut over seerne.

- Uten OL frigjøres 50 millioner. Så det er gode muligheter til å kutte enda mer i 2003, sa Valebrokk.

Momskamp

Valebrokk benyttet også anledningen til å informere om at han kommer til å sende et brev til finans- og kulturkomiteen, der han vil gi sin versjon om hvorfor han mener NRK fortsatt bør betale moms. TV2 slipper i dag dette. Her ga de oppmøtte en kortversjon:

- Et momsfritak vil gi NRK 170- 200 millioner mer. Det er en snikinnføring av økt lisens. Det er forferdelig, etter min mening, sa Kåre Valebrokk.

RØDE TALL: TV2-sjef Kåre Valebrokk hadde økt utgiftene med 127 millioner i fjor sammenliknet med året før. Nå lover han å spare.
Hele Norges coronakart