Nå skal MacGyver sprenge ting på kino

Tv-serien blir film.

(Dagbladet.no): Han kan lage bombe av tyggispapir, gaffateip og en kjøttkake.

Forvent også at MacGyver blir en eksplosiv film. I rekken av gamle tv-serier som Hollywood gjenoppliver, har vi nemlig nå kommet til denne perlen for alle håpløse nostalgikere/ironikere, som var i sin beste alder omtrent da tv-monopolet i Norge ble brutt.

Filmplanene ble annonsert av teknobloggen Gizmodo i helgen, da serieskaper Lee David Zlotoff slapp nyheten under innovasjonsmessa Maker Faire. Zlotoff annonserte også at han selv satt på filmrettighetene, og at han han vil ha full kunstnerisk kontroll over prosjektet. Ytterligere detaljer om budsjett og premieredato ble det ikke sagt noe om.

«MacGyver» ble produsert i 139 episoder fra 1985 til 1992, og to tv-filmer ble også laget i 1994.

Det store spørsmålet ved en filmatisering, blir imidlertid hvem som skal ha hovedrollen som den alltid innovative Angus MacGyver. Harrison Fords tilbakekomst som Indiana Jones har vist at det er håp også for den opprinnelige hovedrolleinnehaveren Richard Dean Anderson (58 år).

Anderson har holdt skuespillertrøya varm gjennom sin deltakelse i «Stargate SG-1», men trappet gradvis ned og sluttet i 2005.

Eller bør man satse på et yngre ansikt som også tv-seere i land uten konstante reprisevisninger av gamle serier kan kjenne igjen?

LITT TYNGRE: Men skal Richard Dean Anderson likevel få gjenta sin rolle som MacGyver? Foto: STELLA PICTURES
LITT TYNGRE: Men skal Richard Dean Anderson likevel få gjenta sin rolle som MacGyver? Foto: STELLA PICTURES Vis mer
I GAMLE DAGER: I 2007 ble MacGyver stemt fram av amerikanerne som den personen de helst ville hatt til å hjelpe, om de var havnet i en vanskelig situasjon.