Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå skal modellene snakke

PARIS (Dagbladet): I går lanserte Pia Myrvold sin siste motekolleksjon for fullt hus i en plasttrukket norsk klubb i Paris og med modeller som snakker!!!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ville ha modellene ut av deres passive og stumme rolle, sier Myrvold, som har dekorert veggene med plast og egne litografier.

«Memory» heter showet, et minne som ifølge Pia selv allerede er glemt.

Myrvolds tredje

Dette var Myrvolds tredje publikasjon, som hun sier, av moter. De gis en spesiell verdi. Tid og energi er hukommelse, mener motedesigneren fra Stavanger. Det er lagring av minne, med publikasjon av klær og tekst, foto og lyd. Pia Myrvold lagrer hukommelse i klærne. Til neste årtusen. For henne har en mobiltelefon og walkman forskjellige funksjoner i materialene.

Gummi

Hun har brukt mye florlett tyll, med påtrykte sirkler som først er håndmalt. Litt som Sonia Delaunay. Gummi er blitt varmebehandlet for å bli smeltet inn i tyllen. Det er forskjellige farger; rødt, hvitt, gult og blått på hvit og svart tyll. Pia Myrvold bruker sateng, stretch og bomullsjersey, gjerne med grafiske mønstre.

- Det er enkle plagg, en elegant sportswear, florlett og transparent og med ting under, sier Myrvold, som denne gangen har med badedrakter.

Sminken er ved Thibaud Fabre fra Lanctme, musikken av Rolf Wallin. Den framstår i elektroniske drakter der man kan trykke på forskjellige knapper. Modellene kan programmere lyder i klærne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!