Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå skal NRK lage sakte-TV fra Mjøsa

Etter flere klager fra innlandet drar «Sommeråpent» til Mjøsa.

ÆRVERDIG: Skipet Skibladner blir produksjonssted for NRKs minutt for minutt-sending fra Mjøsa i sommer. 
Foto: Odd Roar Lange
ÆRVERDIG: Skipet Skibladner blir produksjonssted for NRKs minutt for minutt-sending fra Mjøsa i sommer. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

(Dagbladet:) NRK melder at årets «Sommeråpent» skal seile på Mjøsa i det ærverdige skipet Skibladner i sommer.

I fjor seilte programmet rundt hele den norske kysten, men innlandet fikk aldri delta på sommerfesten. Denne sommeren skal NRK-teamet besøke forskjellige steder rundt Norges største innsjø, men bare i én uke.

Thomas Hellum, prosjektleder i NRK, sier kanalen fikk flere henvendelser fra folk som mente fjorårets sommersendinger også burde besøkt Norges innlandsfylker.

- Rop fra innlandet - Det har jo vært flere rop fra innlandet om få minutt for minutt til å besøke dem. De ønsket å være med på festen og vi ønsker jo også å være tilstede i hele landet, sier han til Dagbladet.

Sylvia Brustad, reiselivssjef i Hamarregionen, forteller at hun i fjor ba om et møte med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen for å få NRKs sommersendinger til regionen. Hun er glad for at dialogen nå bærer frukter.

- Dette kan ikke måles i penger. Det er helt fantastisk. Så langt har det vært mye nord og fjord, så vi er glad for at de nå besøker oss. Mjøsa har mye å tilby, sier Brustad til Dagbladet.

Kan bli Oslo-basert I likhet med fjorårets utgave, skal hvert eneste minutt av seilaset sendes direkte på NRK. Minutt for minutt-konseptet har blitt en stor seersuksess for kanalen og har mottatt internasjonal oppmerksomhet.

Skibladner er Norges eldste hjuldamper og har gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer siden 1856. Båten ble freda av Riksantikvaren i 2005.

«Sommeråpent» har de siste årene vekslet mellom å sende fra hele landet og være basert i Oslo. I år med store mesterskap i fotball, sånn som i år, har sommerprogrammet hovedsaklig vært basert i Oslo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram