Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå skal PC og Xbox 360 spille sammen

Microsoft satser stort på online-spilling.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Microsofts spillkonsoll Xbox 360 har solgt godt siden lanseringen før jul i fjor, og mange har kastet seg på online-tjenesten Live for å spille mot andre Xbox 360-eiere verden rundt.

Likevel har spillkonsollen langt å gå i forhold til pc-en. På Microsofts pressekonferanse i Hollywood i går kveld norsk tid kunne Microsoft-sjef Bill Gates fortelle at det er over 150 millioner mennesker i verden som spiller spill på pc.

På tvers av platformer

Nå skal disse spillerne få muligheten til å spille sammen med - og mot - spillere på Xbox 360.

Som en del av Microsoft satsing på Live-merkenavnet syr de nå sammen alle online-brukere på det kommende operativsystemet Windows Vista, Xbox 360 og mobiltelefoner som kjører Windows.

Det nye online-løftet går under navnet Live Anywhere, og skal som navnet antyder gjøre det mulig for brukerne å få tilgang på underholdningsinnhold hvor enn det måtte være.

For å demonsterere hvordan dette kan fungere, ble det vist frem et online-konsept fra skaperne av bilspillet «Forza 2» - et spill som forøvrig ble offentliggjort på pressekonferansen. En virtuell bil ble sendt til en mobiltelefon sammen med en oppfordring til en spillseanse. Mobilbrukeren kunne deretter mekke litt på denne bilen på Windows Vista, før bilen ble importert til Xbox 360 der den var klar for et race.

Et annet eksempel på samarbeidet er at man kan få tilgang til Xbox Live Arcade-spill man har kjøpt på Xbox 360 direkte inn på mobiltelefonen, sammen med annet multimedieinnhold man har tilknyttet Live-kontoen sin.

Uansett hvor du spiller et spill, enten det er på Windows Vista, på Xbox 360 eller på mobiltelefonen, vil du være tilkoblet gamertagen din, og dermed samle inn achievement-poeng.

Spill på Windows

SPILLSJEFER: Microsoft-sjef Bill Gates besøkte E3-messen for første gang under pressekonferansen som ble avholdt i går. Her står han sammen med pr-sjef Peter Moore. Foto: Snorre Bryne
SPILLSJEFER: Microsoft-sjef Bill Gates besøkte E3-messen for første gang under pressekonferansen som ble avholdt i går. Her står han sammen med pr-sjef Peter Moore. Foto: Snorre Bryne Vis mer

Alt dette er en del av Microsofts nyvunne fokus på pc-spill. Windows Vista skal være tilrettelagt for spillere på mange forskjellige måter, og Microsoft satser store penger på å løfte frem gode titler til plattformen.

Disse spillene vil gå under merkenavnet Games for Windows, og det fokuseres på å gjøre spillopplevelsen så strømlinjeformet som mulig - til og med installasjonsprosessen skal forenkles til å bli tilnærmelsesvis like enkel som på spillkonsollene.

En rekke spill ble vist frem - og et av dem som fikk størst oppmerksomhet var det norske spillet «Age of Conan: Hyborian Adventures» fra Funcom (som nylig ga ut «Drømmefall»), samt det lovende spillet «Crysis» fra skaperne av «Far Cry».

Mye nytt til Xbox 360

Pressekonferansen handlet først og fremst om spill - noe som er naturlig ettersom verdens største spillmesse går av stabelen om få timer i Los Angeles.

Til Xbox 360 fikk vi se nye titler som «Fable 2» og «Forza Motorsport 2», samt tidligere viste spill som «Gears of War» (vi fikk se en  gjennomspilling av et brett) og «Splinter Cell: Double Agent».

Det var også noen overraskelser på lur. Det finske spillet «Alan Wake», som kommer fra de samme folka som lagde «Max Payne»-spillene, vil bli en eksklusiv tittel til Xbox 360 og Windows.

I tillegg ble det avslørt at Rockstar Games nå har åpnet dørene for Xbox 360, og vil utgi «Grand Theft Auto 4» på spillkonsollen allerede på lanseringsdatoen for spillet - som er til høsten neste år.

Sist men ikke minst - «Halo 3» hadde sin premierevisning.

I morgen begynner spillmessen E3 i Los Angeles, og spillnyhetene vil strømme på. Følg med på E3-sidene her på Dagbladet.no!

HD-DVD: Peter Moore viste frem HD-DVD-spilleren som kan kobles til Xbox 360 for å spille av filmer i HD-kvalitet. Den eksterne spilleren vil komme før jul i år, til en pris som er godt sponset av Microsoft (den nøyaktige prisen er ikke kjent ennå).
TRÅDLØST RATT: Det ble også vist frem et ratt til Xbox 360. Det er fullstendig trådløst, og har Force Feedback. Rattet er å finne i butikkene før jul, i tillegg til et trådløst headsett med mikrofon og et kamera.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling