Nå skal «tingen» slakte nordmenn

Vil du vite hva som skjedde med denne fyren?

||| - Se til helvete og kom dere vekk. Det er ikke en bikkje, det er en slags ting!

Replikken over - ytret på ubehjelpelig norsk - har en spesiell plass i mange grøsserfans sine hjerter. De ble nemlig ytret av en amerikaner som spilte Norwegian Passenger with Rifle i John Carpenters klassiker «The Thing» (1982).

Nå får vi snart vite hva som faktisk skjedde med nordmannen. I mars starter nemlig innspillingen av filmen der handlingen er lagt i tida før originalhistorien.

Satser på kontinuitetFor dere som ikke kjenner til «The Thing»: Filmen handler om en gjeng amerikanske forskere stasjonert i Antarktis, som blir hjemsøkt av en ting - en utenomjordisk parasitt som kan imitere andre levende organismer. Med andre ord kan den framstå som alt fra hund til forsker.

I starten av filmen blir forskerne altså advart mot tingen av den småhysteriske nordmannen, og det var det en grunn til. Seinere kommer det nemlig fram at vesenet har herjet voldsomt med deres leir.

I mars fortalte manusforfatter Ronald D. Moore til IGN at det er nordmennenes historie som nå skal fortelles.

- Dette blir en film som skal sees som et tillegg til Carpenter sin. Vi forteller historien til den norske leiren som fant tingen før Kurt Russell og de andre gjorde det, så kontinuitet er stikkordet her, sa Moore.

Ble superprodusentIfølge Empire starter innspillingen i Toronto i mars, og ferdigstilles i juni.

Ingen skuespillere - heller ingen norske - er annonsert så langt, men regissør er den relativt uerfarne Matthijs van Heijningen Jr.

En liten bonus til slutt: Amerikaneren som spiller nordmannen i videoklippet over heter Larry J. Franco, og er Kurt Russells svigerbror.

I ettertid har han blitt stor Hollywood-produsent, med titler som «Sleepy Hollow» og «2012» på samvittigheten.

Også John Carpenter selv spilte nordmann i originalen.