DEBATT

Abortloven:

Nå skal vi igjen ta til gatene for å forsvare abortloven, forhåpentligvis for siste gang

Noen politiske spørsmål er for viktige til å kunne brukes som en brikke i søken etter makt. Abortloven er et slikt spørsmål.

DEMONSTRERER MOT LEFLING MED ABORTLOVEN: - Nå arrangeres det igjen demonstrasjonstog mot statsministerens lefling med abortloven. Man burde ikke la et parti på 4 prosent få skrenke inn kvinners rettigheter, skriver leder av AUF, Ina Rangønes Libak (t.h) og nestleder av AUF, Astrid Willa Eide Hoem (t.v). Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
DEMONSTRERER MOT LEFLING MED ABORTLOVEN: - Nå arrangeres det igjen demonstrasjonstog mot statsministerens lefling med abortloven. Man burde ikke la et parti på 4 prosent få skrenke inn kvinners rettigheter, skriver leder av AUF, Ina Rangønes Libak (t.h) og nestleder av AUF, Astrid Willa Eide Hoem (t.v). Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I 1969 tok Grethe Irvoll ordet på Arbeiderpartiets landsmøte. «Det er nå på tide at kvinner blir ansett verdige til å selv treffe avgjørelsen om å kunne gi sine barn rett til å bli født ønsket til verden» sa hun og foreslo retten til selvbestemt abort. Det ble vedtatt med overveldende flertall. Åtte år etter, i 1977, ble Arbeiderpartiet sitt forslag vedtatt i Odelstinget med en stemmes overvekt. Høyre stemt imot.

Vi er mange som har trodd at Høyre siden den gang har beveget seg mer i riktig retning. Det har de også gjennom vedtak i landsmøtesalen. Men gang på gang viser Erna Solberg at hun er villig til å kompromisse på kvinners rett til å bestemme over egen kropp. Seinest forrige uke sa statsministeren at hun er villig til å forhandle om abortloven for å få støtte fra KrF til å fortsette i regjering.

Det er mange kvinner som sammen har stått samlet for retten til abort. Å gjøre den årelange innsatsen lagt ned fra feminister og kvinnebevegelsen til et politisk spill for å fortsatt få beholde statsministerstolen er rett og slett uverdig og et nytt bunnpunkt i Høyre sin flørt med Kristelig Folkeparti sine mandater til landsmøtet 2. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer