- Nå skal vi ut og spise menneskehjerner

Se Dagbladets konkurransevinner gå fra pen pike til levende død i «Død Snø 2».

EYRARBAKKI (Dagbladet): Sjekk heldiggrisen! Studenten Sara Kløverød Adolphson (23) fra Oslo vant «Død snø»-konkurransen til Dagbladet og Nordisk filmdistribusjon, og fikk reise til Island og spille zombie i oppfølgeren til skrekkfilm-slash-komediesuksessen fra 2009.

«Død snø 2» kommer på kino i februar med både Sara og venninna Sandra Teigen (23) som ivrige og blodtørstige nazizombier.

Men det er neppe så mange som vil kjenne dem igjen, etter at de har vært gjennom kostymeavdelingas zombiefisering med sminke, gummimasker og istykkerrevne tyske soldatuniformer.

Se transformasjonen i videoen over!

Støl og sliten - Det er ikke fritt for at man blir både sliten og støl i nakken etter en lang dag med slåssing og tunge hjelmer på hodet. Men det var verdt det, for det var en fantastisk opplevelse, sier jentene.

- De varme uniformene kom godt med i den kalde vinden på Island. Men det ble fryktelig klamt under gummimaska, og det forsvant en del hår fra hodet mitt da jeg tok den av. En gang kom jeg dessuten i skade for å nyse inni maska. Det er ikke noe jeg vil anbefale noen, ler Sara.

Begge fikk utdelt våpen og en grundig opplæring i hvordan man slåss på film, og figurerer i bakgrunnen på flere scener med skuespillere som Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen og de amerikanske komikerne Ingrid Haas og Jocelyn DeBoer.

- Det var en veldig god stemning på settet, og inntrykket er at det er et fantastisk samhold mellom skuespillere og stab. Det var veldig mye latter, og ingen som var overlegne, sier Sara, som setter stor pris på Tommy Wirkolas filmer.

Gliste hele dagen - Det er noe med den latterlige, fullstendig urealistiske humoren. Slike filmer blir fort fryktelig dårlige, men hans blir ikke det, mener de.

Sandra er stor skrekkfilmentusiast og sier hun alltid har drømt om å spille i en.

- Jeg gikk og gliste en hel dag da Sara ringte og inviterte meg med, sier hun.

Les mer om «Død snø 2» i Dagbladet i morgen!

WATCH YOUR BACK: Tommy Wirkola er regissør for «Død Snø 2», som spilles inn på Island. Det er hans første film etter suksessen med Hollywood-filmen «Hans og Grete».
WATCH YOUR BACK: Tommy Wirkola er regissør for «Død Snø 2», som spilles inn på Island. Det er hans første film etter suksessen med Hollywood-filmen «Hans og Grete». Vis mer