RØRT På mandag fylte Bjørn Eidsvåg 60 år, og under innspillingen av denne ukas Senkveld fikk han vite at flere av landets mest kjente artister har spilt inn ei plate for å hedre han. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
RØRT På mandag fylte Bjørn Eidsvåg 60 år, og under innspillingen av denne ukas Senkveld fikk han vite at flere av landets mest kjente artister har spilt inn ei plate for å hedre han. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

- Nå skjønner jeg hvorfor de gråter så mye i «Hver gang vi møtes»

Bjørn Eidsvåg ble tatt på senga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Dagbladet): - Jeg trodde alt var over på mandag, da var selve dagen, men nå har jeg jo blitt feira på en så rørende og flott måte at jeg ble helt satt ut, sier Bjørn Eidsvåg til Dagbladet.

I kveld ble morgendagens «Senkveld»-episode spilt inn, der den folkekjære artisten som denne uka rundet 60 år er blant gjestene.

Rørt til tårer At hele Norges Bjørn Eidsvåg er jubilant, gikk på ingen måte ubemerket forbi «Senkveld»-redaksjonen. Ikke bare ble artisten overrasket med en CD, der flere kjente norske og svenske artister har spilt inn sine egne versjoner av Eidsvåg-låter. På scenen sto også Maria Mena, som framførte Eidsvåg-låta «Til alle tider».

Det ble nesten litt for mye for bursdagsbarnt. Da han fikk høre om overraskelsen spurte han om han kunne få gå nå, og han fant ikke ordene fordi han ble så rørt. Så kom tårene.

- Jeg har vært litt bedrevitende når jeg har sett «Hver gang vi møtes» og tenkt: Dere må ikke gråte så mye på tv. Nå skjønner jeg hvorfor, og skal aldri si det igjen. Det er helt naturlig at man gjør det. Når man hører en av sine egne låter bli framført så bra på den måten, så gråter man, rett og slett.

- Liker ikke overraskelser Artister som nevnte Mena, Silje Nergaard, Thomas Dybdahl, Marit Larsen, Bertine Zetlitz og Ingrid Olava medvirker på overraskelsesplata. Nå gleder Eidsvåg seg til å høre hyllestene, men først venter flere festligheter.

- Jeg hadde tenkt å spise en enkel pizza med kona mi i kveld, men hun er visst med på dette komplottet. Jeg fikk beskjed om at vi skal ut et sted, så er det visst flere kollegaer der som skal synge litt. Men jeg er opptatt av å få litt mat, så håper de har tenkt på det, sier Eidsvåg og humrer.

Eidsvåg er selvutnevnt kontrollfreak, men under kveldens innspilling ble han altså tatt på senga.

- Hånda på hjertet, jeg ante ingenting. Alle rundt meg vet at jeg ikke liker overraskelser, jeg vil ha kontroll på det som skjer og jeg vil planlegge framover. Men dette har de klart å holde skjult for meg, hele familien, apparatet rundt meg og alle kollegaene mine. Jeg ante ingen verdens ting, sier han og legger til:

- Jeg er så glad for at de klarte å holde det hemmelig og at den overraskelsen kom. Jeg kan anbefale alle kontrollfreaker å la seg overraske en gang i blant.

- Topp å bli 60 - Hvordan har det vært å bli 60?

- Når det er så gøy som dette, er det helt topp. Alle kan glede seg, det er supert. Jeg kjenner på at jeg har fått til noe, at jeg er stolt og gleder meg til ting som kommer framover, ikke minst Spektrum. Jeg står på og legger meg ikke ned nå.

Til tross for at han bare er to år unna det som er pensjonsalder å regne i Norge, har han ingen planer om å gå av scenen med det første.

- Jeg skal spille til jeg dævver. Og den dagen kommer raskere og raskere. Jeg regner med at jeg skal bikke 80, og skal ikke gi meg før jeg faller.

«Senkveld»-episoden vises på TV 2 i morgen klokka 21.40.

Artistene med Eidsvåg-låtene de covrer:


Marit Larsen — Jeg ser

Tønes — Fins det et barn

Bo Kaspers Orkester — Floden

Maria Mena — Til alle tider

Thomas Dybdahl — Vekk meg

Bertine Zetlitz — Alt du vil ha

Ingrid Olava — Kort visitt

Vamp — Forbuden frukt

Silje Nergaard — Du tok ikkje auene dine frå meg

Billie Van — Isabel

Elvira Nikolaisen og Mathias Eick — Skyfri himmel

Oscar Danielson — Jag ser

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer