SKAL TOLKES: Nå skal Jo Nebsbøs roman  «Hodejegerne» tolkes i et engelskspråklig filmmanus. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
SKAL TOLKES: Nå skal Jo Nebsbøs roman «Hodejegerne» tolkes i et engelskspråklig filmmanus. Foto: Lars EIvind Bones /DagbladetVis mer

Nå skrives Hollywood-versjonen av «Hodejegerne»

Sacha Gervasi lager filmmanuset.

(Dagbladet): Det er nå klart hvem som skal skrive filmmanuset til «Hollywood»-versjonen av Jo Nesbøs «Hodejegerne».

Britiske Sacha Gervasi er mannen som har fått æren av å tolke bokmanuset. Han har bakgrunn som både journalist, manusforfatter og regissør.

Det er nettstedet Deadline.com som først kunne fortelle dette. 

Gervasi har tidligere skrevet manuset til «The Terminal», og skrevet og produsert «Henry's Crime»med Keanu Reeves i en av hovedrollene.

«Milennium»-produsent «Hodejegerne» skal produseres av Yellow Bird production, det samme selskapet som produserer både den svenske og amerikanske versjonen av Stieg Larssons «Millennium»-triologi.

Den norske filmatiseringen av «Hodejegerne» ble regissert av Morten Tyldum, med samme Yellow Bird som en del av produsent-teamet.

Den engelske oversettelsen av Nesbøs roman «Hodejegerne» har vært en stor suksess og har blitt en internasjonal bestselger.

I oktober hadde boka i løpet av syv måneder solgt én million bøker - på engelsk alene.

Norsk eksport også Men det internasjonale publikummet vil ikke bare få tilgang til den amerikanske versjonen. I sommmer ble det også kjent at den norske versjonen, med Aksel Hennie og Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollene, skal settes opp på kino i Nord-Amerika og store deler av Asia.

Minst 47 land har sikret seg rettigheter til filmen.

- Det er jo akkurat dette en regissør ønsker seg, at filmen kommer ut og blir sett, sa regissør Tyldum til Dagbladet da.

Scorsese For kort tid siden ble det også annonsert at at Nesbøs «Snømannen» skal bli filmatisert i Hollywood av den svært anerkjente regissøren Martin Scorsese.

Det er det britiske selskapet Working Title Films som har rettighetene til å filmatisere den sjuende boka om politietterforskeren Harry Hole.