- Nå skuffa Nobelkomiteen - jeg vet ikke hvem vinneren er eller kjønnet

Torbjørn Jagland overså Bård Tufte Johansens spørsmål på nobelpris-pressekonferansen.

||| - Hvis ikke vinneren kan komme og motta prisen, er det et alternativ at Obama kan hente den?

Bård Tufte Johansen fikk ikke svar på spørsmålet sitt under nobel-pressekonferansen i Oslo i dag, og forteller til Dagbladet at han er skuffet.

- Jeg trodde de hadde lært fra i fjor, det ble jo en kjempefest med Obama, sier Tufte Johansen - som sammen med Harald Eia for tida lager materiale til talkshowet «Storbynatt», som har premiere på NRK i november.

- Angelina Jolie er jo også kul
- Nå skuffa Nobelkomiteen veldig. Det er greit å gi prisen til han eller henne, jeg vet ikke hvem vinneren er eller kjønnet - men vi bør jo invitere noen som er litt mer kjent, sier Johansen og sikter til dagens nobelprisvinner, den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo.

- Obama kunne blitt invitert igjen - det er ikke sikkert han hadde hatt tid til å komme, men Angelina Jolie er jo også kul. Hun kunne ha hentet den. Det var jo veldig bra i fjor, vi må ha noen som kan lage skikkelig show, legger Tufte Johansen til.

Tufte Johansen mener Nobelkomiteen har forspilt en sjanse.

- Nå er det nesten sånn at jeg føler jeg faller ned på Kinas side, sier komikeren.

- Vi var på vei til å få en Peace Party Price, men nå har vi gått tilbake til sånne kjedelige folk som Martti Ahtisaari, sier han.

Rigge fengselscelle
Tufte Johansen hevder at han ble tilsnakket etter pressekonferansen av en dame.

- Hun sa at jeg burde skamme meg, og at jeg ikke hadde overlevd en uke i et kinesisk fengsel, sier Tufte Johansen og legger til:

- Men det skal vi bli to om. Vi skal rigge en kinesisk fengselscelle i studio i Stobynatt, i samarbeid med den kinesiske ambassade, så får vi se.

Nobelkomitéleder Torbjørn Jagland var for øvrig sentral også da Bård Tufte Johansen utførte sitt berømte kylling-stunt i 2002. Da var han innlagt på sykehus etter et illebefinnende.