KRANGLER: Nå forsøker Samsung å stoppe iPhone 4S i flere land, etter at Apple har kjørt samme manøver mot Samsungs produkter. Foto: Reuters/Jo Yong-Hak/Scanpix
KRANGLER: Nå forsøker Samsung å stoppe iPhone 4S i flere land, etter at Apple har kjørt samme manøver mot Samsungs produkter. Foto: Reuters/Jo Yong-Hak/ScanpixVis mer

Nå slår Samsung tilbake mot Apple

Vil stoppe nye iPhone 4S i flere land.

(Dagbladet): I det siste har en rekke teknogiganter gått i strupen på hverandre, væpnet til tennene med patenter.

Apple er blant dem, og har ved en rekke anledninger anklagd Samsung for å ha latt seg inspirere litt for mye av Apples håndholdte produkter.

Dette har ført til at Samsungs nettbrett Galaxy Tab 10.1 nå er forbudt å selge i Tyskland og Australia, og deres smarttelefoner blir tatt av markedet i Nederland seinere denne måneden. Apple jobber også for å få stoppet produktet i flere land.

I en ny vending viser Samsung at to kan spille det spillet. I dag offentliggjorde selskapet at de akter å be domstoler i Paris og Milano om en midlertidig forføyning mot Apples nye iPhone 4S i Frankrike og Tyskland.

Samsung mener at Apple, ved å lansere iPhone 4S i disse landene, vil bryte Samsungs patent «relatert til trådløs telekommunikasjonsteknologi som berører WCDMA-standarder for mobiler med 3G».

- Samsung mener at Apples overtramp er for alvorlig, og at salget av iPhone 4S derfor bør forhindres, skriver Samsung i pressemeldingen, som videre sier:

- Apple har fortsatt å krenke våre immaterielle rettigheter og å benytte seg gratis av vår teknologi. Vi vil derfor fortsette arbeidet med å beskytte vår intellektuelle eiendom. Samsung planlegger også å søke midlertidige forføyninger i andre land etter videre undersøkelser.

Les også: Hva skal Apple gjøre med Siri?