- Nå slipper vi å stå med lua i hånda

Internasjonal storkontrakt i boks for Serena Maneesh.

(Dagbladet.no): Norske Serena Maneesh har fått glimrende kritikker i toneangivende utenlandske medier, men amerikanske og engelske platekjøpere har ikke hatt mulighet til å få tak i debutplata deres i vanlige butikker.

Før nå. Emil Nikolaisen & co. har nemlig signert kontrakt med Beggars Group, og skal utgis av det nyetablerte selskapet Playlouderrecordings i USA og England. Kontrakten er klar etter lang tids forhandlinger.

- De viste mest dedikasjon. Vi snakket også med større selskaper, men ville samarbeide med noen som ikke bare snakket, men også viste sin dedikasjon i form av handling. De har blant annet kommet til Oslo og møtt oss i New York, forteller en glad Nikolaisen til Dagbladet.no.

- Et mareritt

Playlouderrecordings er en del av Beggars-familien, som også inkluderer kjente indieselskaper som XL, 4AD, Beggars Banquet og Matador.

Avtalen gjør hverken Nikolaisen eller de andre bandmedlemmene rike, men de får mulighet til å spille inn i et bra studio med folk de ønsker å samarbeide med.

Og de slipper i det minste å leve under fattigdomsgrensa.

- Tida etter at jeg slutta i Silver var egentlig et mareritt for meg. Jeg har bodd på gulvet hos folk, båret utstyr på trikken og i handlekurver, og gjort absolutt alt selv.

KOMMER SEG UT: Serena Maneesh - her avbildet under helgens Bylarm-konsert. FOTO: ANDERS GRØNNEBERG
KOMMER SEG UT: Serena Maneesh - her avbildet under helgens Bylarm-konsert. FOTO: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

Til slutt føler Nikolaisen at bandet har blitt belønnet for at de ikke har gjort noen kompromisser. - Men det er grenser for hvor lenge man kan leve som nomade før man blir gal eller narkoman. Nå slipper vi å stå med lua i hånda, sier han.

Lang turné

Ifølge det amerikanske nettstedet Pitchforkmedia - som har gitt Serena Maneesh mye backing - kommer den selvtitulerte debutplata ut 23. mai i USA.

Utgivelse i England kommer trolig etterpå.

I kveld spiller bandet i London, før de legger ut på en norgesturné. Deretter er det klart for 21 spillejobber i USA.

- Det kommer til å skje en hel masse kule ting. Vi har mye på gang, lover Nikolaisen.

Lørdag ble Serena Maneesh-låta «Drain Cosmetics» kåret til ukas singel i den engelske storavisa The Guardian.