Nå slutter barnetimen — hysj, hysj, hysj

Barna vil knapt nok registrere det, mens mange voksne vil felle en tåre: Det går trolig mot slutten for barnetimen.

POPULÆR: Anne-Cath. Vestli leste høyt da barnetimen feiret sitt 50-årsjubileum. Forfatteren var en av de mest populære stemmene i programmet. (NTB-foto: Rune Petter Ness)
POPULÆR: Anne-Cath. Vestli leste høyt da barnetimen feiret sitt 50-årsjubileum. Forfatteren var en av de mest populære stemmene i programmet. (NTB-foto: Rune Petter Ness)Vis mer

||| Lørdagsbarnetimen regnes som verdens eldste radioprogram som fortsatt går på lufta. Første gang det ble sendt, var i 1924. Men snart kan det være historie.

Legendarisk
Radiosjef i NRK, Marius Lillelien, tror tida har løpt fra det legendariske programmet som har fått generasjoner til å ligge langflate foran radioapparatene.

— Jeg tror de fleste som har barn, vet at det å få dem til å sette seg ned ved radioen på et spesielt tidspunkt, og kanskje høre en historie som går over flere dager, det tilhører en litt annen tid, sier han.

Vurderer framtida
I barneundersøkelsen fra TNS Gallup svarer bare 7 prosent av barna mellom tre og elleve år at de har vært innom lørdagsbarnetimen den siste måneden. Ingen av barna hører på hver lørdag. Bare 1 prosent svarer at de hører barnetimen for de minste hver dag.
NRK kommer derfor til å vurdere framtida til barnetimen slik vi kjenner den i dag, mener Lillelien.

— Barnetimen har utviklet seg hele tida. Det kan godt hende at et framtidig barneprogram på P1 også skal hete «Barnetimen», men innholdet vil nok endre seg, det er helt nødvendig, sier han. (NTB)