Nå snakker Odd Nerdrum igjen

Men maleren lar seg kun avbilde bakfra.

NEKTET Å SNAKKE: Maleren Odd Nerdrum tok i 2002 farvel med en samlet norsk presse. Nå kan det virke som om han er kommet på andre tanker. Siste nummer av bladet «Kunst» har fulgt maleren på tur til Stockholm Nationalmuseum der disse Rembrandt-maleriene henger. Her er han sammen med skribent Bjørn Li og sin tidligere elev Helene Knoop.  Merk at Nerdrum bare er avbildet bakfra, et krav for å stille opp. Foto: «Kunst»'/

Anne Vesaas
NEKTET Å SNAKKE: Maleren Odd Nerdrum tok i 2002 farvel med en samlet norsk presse. Nå kan det virke som om han er kommet på andre tanker. Siste nummer av bladet «Kunst» har fulgt maleren på tur til Stockholm Nationalmuseum der disse Rembrandt-maleriene henger. Her er han sammen med skribent Bjørn Li og sin tidligere elev Helene Knoop. Merk at Nerdrum bare er avbildet bakfra, et krav for å stille opp. Foto: «Kunst»'/ Anne Vesaas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Odd Nerdrum har tilsynelatende brutt sitt åtte år gamle løfte om aldri mer å snakke med norsk presse.

I en firesiders lang reportasje i siste nummer av magasinet «Kunst», skildrer maleren blant annet sitt skjellsettende møte med kunsten til Rembrandt.

Reportasjen vil vekke oppsikt fordi Odd Nerdrum i 2002 tydelige proklamerte at han var ferdig med norsk presse:

«Jeg, Odd Nerdrum, vil aldri la meg intervjue mer av norsk presse. Verken i tv, radio eller i aviser, ukeblader og liknende». Noen begrunnelse kom aldri, men maleren skal ha følt seg dårlig behandlet av norske journalister.

Bare en samtale- Det var noe som irriterte ham, som at han ble feilsitert. Jeg husker ikke nøyaktig hva det var, men han hadde fått nok, sier direktør Jan Åke Pettersson ved Haugar Vestfold Kunstmuseum til Dagbladet.

Det var Pettersson som formidlet boikottmeldingen fra Nerdrum i forbindelse med at maleren uteble fra åpningen av sin sommerutstilling.

Er løftet Odd Nerdrum ga i 2002 om ikke å gi intervjuer til norsk presse brutt? Dagbladet sendte i går en intervjuforespørsel til malerens kone, Turid Spildo, og fikk et høflig svar tilbake: «Odd gjør nok ikke intervjuer, det som skjer i «Kunst», er en faglig samtale».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer