Anmeldelse: F-ordet på NRK

Nå snakker vi, Ulrikke!

Vi er mange som kan lære noe av «F-ordet».

F-ORDET: Ulrikke Falch er programleder for dokuserien "F-ordet", der hun skal få en hel videregående skole til å bli feminister. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg velger å bruke fornavn på Ulrikke Falch i denne anmeldelsen. Ikke fordi det er sånn jenter og damer ofte blir omtalt i mediene, langt oftere enn menn (på vegne av mange, unnskyld!). Men fordi hun inviterer så veldig til det selv i «F-ordet».

At programlederen må by på seg selv, har blitt en del av stillingsbeskrivelsen når NRK lager dokumentarserier for ungdom. Her skal vi tett på, gjerne med håndholdt kamera og grining i badekåpa. Det er standard, i så stor grad at det hadde vært greit med litt variasjon snart.

Likevel tror jeg aldri det har virket så ektefølt som i «F-ordet».

Bråkjekk

Serien har en ganske stram ramme: Ulrikke har plukket ut en av de mest gjennomsnittlige norske videregående skolene hun kunne finne, Mysen videregående, og satt seg fore å gjøre flest mulig av de drøyt 900 elevene til feminister. På 30 dager.

Hun burde være perfekt for jobben. Etter rollen som Vilde i «Skam», tidenes største norske ungdomsserie, har hun blitt en slags norsk riksfeminist. Hun har holdt appell for tusenvis av mennesker i 8. mars-toget i Oslo, debattert kroppspress med toppbloggeren Kristine Ullebø på NRKs «Debatten», og utgitt ungdomsboka «Jenteloven» sammen med Sofie Frøysaa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer