Politiet skal sitte på nok bevis til å arrestere Weinstein

Nå snører nettet seg sammen

Venter bare på grønt lyst fra statsadvokaten på Manhattan før den mektige Hollywood-mogulen kan pågripes.

STÅR OVERFOR STRAFFEFORFØLGELSE: Tidligere filmprodusent Harvey Weinstein er etterforsket av politiet i New York for seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix
STÅR OVERFOR STRAFFEFORFØLGELSE: Tidligere filmprodusent Harvey Weinstein er etterforsket av politiet i New York for seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet i New York skal være klare til å arrestere tidligere filmprodusent Harvey Weinstein, ifølge The Guardian.

Etterforskningssjef Robert Boyce uttaler at de oppsamlede bevisene mot Weinstein er sterke. Politiet venter nå på klarsignal fra statsadvokat Curys Vance, skriver avisa.

- Saken ligger på hans bord nå. Det er opp til Vance om og når Weinstein tiltales, sier Boyce.

Nettet snører seg dermed tettere sammen rundt Weinstein, som dersom myndighetene tar ut tiltale, står overfor straffeforfølgelse for fem forskjellige tilfeller av straffbare seksuelle overgrep i New York. To av disse sakene skal innebære anklager om voldtekt, ifølge politikildene til The Daily Beast.

- Avvises kategorisk

Da Dagbladet tok kontakt med en av Harvey Weinsteins advokater i desember, Blair Berk, kom det følgende svar fra en talsperson i apparatet til Weinstein:

- Alle beskyldninger om sex uten samtykke avvises kategorisk. Weinstein har aldri hevnet seg på kvinner som har avvist ham, og kommenterer selvfølgelig ikke anonyme anklager. Med respekt til alle kvinner som har stått fram åpent med beskyldninger, mener Weinstein at alle disse forholdene skjedde under samtykke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer