A COLBERT CHRISTMAS: Stephen Colbert har laget sin egen variant av den tradisjonelle julespesialen.
A COLBERT CHRISTMAS: Stephen Colbert har laget sin egen variant av den tradisjonelle julespesialen.Vis mer

Nå snur Bing Crosby seg i graven

Stephen Colbert lager ny juletradisjon.

(Dagbladet.no) Det er en høyst uvanlig julespesial Stephen Colbert serverer oss fra sin trivelige trehytte. Gjestene er mange og sangglade i «A Colbert Christmas: The Greatest Gift Of All», som ble sendt på amerikansk tv i går.

Verten for «The Daily Show», Jon Stewart, tar turen opp til hytta for å selge inn Hannukah og imponerer alle med sin overraskende gode stemme.

En stein Willie Nelson
John Legend synger erotisk om jul og krydder, mens countryartisten Toby Keith tar fram maskingeværet og erklærer krig mot julens motstandere i en itt forstyrrende sang om ateister og andre hedninger.

I et minneverdig besøk av Willie Nelson ser vi countrystjernen i miniatyr blant Jesusbarnet i krybba, hvorpå Colbert lurer på hva han gjør der.

Nelson svarer at han er så stein at til og med Colbert har begynt å hallusinere.

Julespesialer på amerikansk tv har lange tradisjoner, og nærmest alle folkekjære kjendiser har hatt sin egen vri på dette. Det er mulig Bing Crosby snur seg i graven over Stephen Colberts bidrag til fenomenet, men morsomt er det i hvert fall.

Nye julesanger
Colbert og Willie Nelsons nye variant av juleklassikeren «Little Drummer Boy», «Little Dealer Boy», hever også noen øyebryn. Men som Colbert sier, han kan jo ikke synge gamle julesanger på grunn av krav om royalities. Bedre med egne sanger og egne inntekter.

Blant de nye julesangene kan vi nevne «Have I Got A Present For You» med Toby Keith, Jon Stewarts «Can I Interest You In Hannukah?» og Elvis Costellos «There Are Much Worse Things To Believe In».

Julespesialen ble sendt på Comedy Central i går, og dvd-utgaven er i salg allerede i morgen, sammen med alle sangene fra sendingen.

De av dere som har fulgt «Colbert Report» har kanskje kjennskap til mannens enorme frykt for bjørner, vi kan røpe såpass at en bjørn spiller en stor rolle i julespesialen, og det under en misteltein. Og hvem trenger egentlig reinsdyr, det er jo ingen som kan se forskjellen på dem og utkledde geiter uansett.

Kanskje på tide å bytte ut «Grevinnen og hovmesteren»?

Sjekk ut disse forsmakene på spesialen:
John Legend med et nært forhold til julens krydder.
Toby Keith vil forsvare julen.
Jon Stewart prøver å selge inn den jødiske høytiden.
Colbert med minneverdig opptreden på Good Morning America