Nå spilles en av de mest krevende scenene i «Snømannen» inn

Harry Hole er på plass på Schrøder.

FAVORITTSTEDET: I Jo Nesbøs bøker havner Harry Hole ofte innom Schrøder når han ikke klarer å holde seg edru. I dag spilles det inn scener til «Snømannen» der. I bildet er regissør Tomas Alfredson og Michael Fassbender. Foto: Lars Eivind Bones
FAVORITTSTEDET: I Jo Nesbøs bøker havner Harry Hole ofte innom Schrøder når han ikke klarer å holde seg edru. I dag spilles det inn scener til «Snømannen» der. I bildet er regissør Tomas Alfredson og Michael Fassbender. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. HANSHAUGEN (Dagbladet): I Jo Nesbøs bøker om Harry Hole spiller restauranten Schrøder en viktig rolle, som den forsofne politietterforskerens favorittvannhull.

I morges kl. 6 rykket over 100 filmfolk inn på St. Hanshaugen i Oslo for å spille inn scener til filmatiseringa av «Snømannen» inne på restauranten.

- I dag skal vi filme en veldig intens scene med mye dialog, mellom Michael Fassbender og Rebecca Ferguson, så vi legger mye mer øvelse i slike scener enn vi vanlig vis gjør, opplyser filmens pressetalskvinne Sasha Gibson til Dagbladet.

Filmingen i gang En gruppe filmfolk venter utenfor Schrøder, og et knippe skuelystne har stilt seg opp med kameraene på andre siden av gata for restauranten.

Gibson forteller at skuespillerne har øvd siden klokka ni i morges på scenene som skal spilles inn på Schrøder.

BUSSEN FLYTTA: Bussholdeplassen er flyttet 200 meter i dag, i anledning filminnspillingen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BUSSEN FLYTTA: Bussholdeplassen er flyttet 200 meter i dag, i anledning filminnspillingen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Og plutselig kommer Michael Fassbender, som spiller Harry Hole til innspillingsstedet.

Filmingen settes i gang.

Innspillingsleder rydder gata utenfor restauranten for både folk og annet som kan fanges opp av kamerane. Så roper han:

- Rebecca, Rebecca!

FYRER OPP FOR FASSBENDER: En kvinne ordner Harry Holes sigaretter til innspillinga. Foto: Lars Evind Bones
FYRER OPP FOR FASSBENDER: En kvinne ordner Harry Holes sigaretter til innspillinga. Foto: Lars Evind Bones Vis mer

Rebecca Ferguson, som spiller politikollega Katrine Bratt, kommer gående og entrer restauranten.

150 på settet Produksjonsfolkene utenfor restauranten stopper opp og venter, det blir stille, før scenen er over og filmens rekvisitør kommer ut. Hun stiller seg ved et bord utenfor restauranten og fyrer opp røyk etter røyk til filmens hovedperson, den storrøykende Harry Hole.

- Dette er veldig forskjellig fra settet til en norsk film. Alt er veldig mye større, og tar mer plass. Totalt er det rundt 150 stykker på settene, forteller Bynjulv Wasa, frilans filmarbeider og norsk stedsansvarlig i «Snømannen».

Mens bussen fyker forbi forteller han at det er hyret inn ekstra sikkerhet ved settet.

Busser stopper egentlig rett utenfor Schrøder.

EIEREN:  Khalid Abdul, eier og daglig leder av Schrøder, synes det er gøy at filminnspillingen forgår der. Foto: Lars Evind Bones / Dagbladet
EIEREN: Khalid Abdul, eier og daglig leder av Schrøder, synes det er gøy at filminnspillingen forgår der. Foto: Lars Evind Bones / Dagbladet Vis mer

- Men er for anledningen er bussholdeplassen flyttet to hundre meter ned i gata, forteller Wasa.

Fornøyd restauranteier Khalid Abdul, eier og daglig leder ved Schrøder, står og følger hele innspillingen fra fortauskanten. Han er godt fornøyd med at den internasjonale storfilmen benytter den faktiske favorittbula til Harry Hole som innspillingsted.

- Det er veldig bra for både Schrøder og Oslo at de spiller inn her. Det er moro at stedet etter hvert blir kjent over hele verden, sier han og smiler.

Restauranten skal være stengt av hele dagen, og både bakrommene og hjørnene på restaurantene er fulle av kameraer og annet utstyr.

- De har tatt med et akvarium og satt bak bordet til Harry Hole, ellers er alt interiøret som det vanligvis er, forteller Abdul.

1700 statister I tillegg til Fassbender og Ferguson spiller også Val Kilmer, Chloë Sevigny, Charlotte Gainsbourg, J.K. Simmons og vår egen Jakob Oftebro i filmen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Etter planen skal «Snømannen» være ferdig innspilt i slutten av mars, og hele 1700 statister bidrar til filmen om Harry Holes jakt på seriemorderen som alltid slår til på årets første snøfall.

ENTRE: Michael Fassbender går inn på Schrøder. Foto: Lars Eivind Bones
ENTRE: Michael Fassbender går inn på Schrøder. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer