Nå starter kampen om tv-helga

I kveld starter den virkelige helgekampen om tv-seerne. NRKs Dan Børge Akerø og TV2s Yngvar Numme og Tor Erik Gunstrøm er på banen samtidig, i en kamp TV2 ikke har råd til å tape.

Ikke én eneste gang i løpet av 22 lørdager har Dan Børge Akerø hatt færre enn en million seere til sitt program «Den store klassefesten». Det kan det bli en endring på i kveld.

TV2 har satt sammen en kjendisspekket meny når moromennene fra oppløste Dizzie Tunes, Yngvar Numme og Tor Erik Gunstrøm, har premiere klokka 20.00 i kveld. Klarer TV2 å få 700000 seere, bør markedsavdelingen være fornøyd. TV2 kan nemlig veksle inn seerne i kroner og øre.

Gjentar tabben

TV2-redaktør Kåre Valebrokk mener at det var dumt av kanalen å la NRK sende «Den store klassefesten» uten konkurranse i flere uker før TV2 kom på banen med sin helgepakke.

I august skyldte Valebrokk på Hallvard Flatland for at vinteren ble dårlig. Han trakk seg fra avtalen om å lage lørdagsshow for TV2 etter krangel om aksjekjøp i «Fredagsbørsen».

Men - denne høsten har TV2 gjort det igjen. NRK har hatt to «klassefester» aleine, mens TV2 har slitt med lave seertall på sin kanal.

Nå hviler det et stort ansvar på Gunstrøm og Nummes skuldre.

Voksne seere

- Vi bryr oss ikke om seertallene. Vår jobb er å lage ti gode og morsomme tv-programmer, sier Yngvar Numme, som har 30 ulike norske og svenske kjendiser på gjestelista. Og med navn som Benny Borg, Wenche Foss, Lill Lindfors, Kristin Halvorsen, Erik Bye, Nils Vogt og Grethe Kausland på gjestelista, tydeliggjør TV2 at de satser på voksne tv-seere i jakten på reklameinntekter.

Heller ikke Dan Børge Akerø vil gjette seertallene for de kommende lørdagene:

- Men får vi én million seere, har vi vunnet helga. Jeg ønsker Numme og Gunstrøm lykke til. Og det er jeg sikker på at de ønsker meg også.