Nå starter satsingen på sakprosa i Dagbladet

Anders Behring Breivik-forfatter Aage Borchgrevink blir med i et topptungt anmelderteam.

GLEDER SEG: - Jeg har jobbet med politikk og litteratur i mange år, sier forfatter, kritiker og seniorrådgiver i Helsingforskomiteen, Aage Borchgrevink, som forteller at han gleder seg jobbe med Dagbladets litteratursatsing. Han skal i hovedsak anmelde sakprosa for oss. Foto: Torbjørn Berg
GLEDER SEG: - Jeg har jobbet med politikk og litteratur i mange år, sier forfatter, kritiker og seniorrådgiver i Helsingforskomiteen, Aage Borchgrevink, som forteller at han gleder seg jobbe med Dagbladets litteratursatsing. Han skal i hovedsak anmelde sakprosa for oss. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag starter den nye litteratursatsingen til Dagbladet med enda flere sakprosa-anmeldelser i papiravisa. Dette blir også publisert på våre nettsider, men vil kreve et Pluss-abonnement.

Samtidig utvider Dagbladet sin litteraturanmelderstab, og har nå et solid anmelderteam av sakprosa.

Spennende satsing De to nye i teamet, som skal jobbe med sakprosa, er Marte Michelet, som allerede er spaltist hos oss allerede, i tillegg til et helt nytt navn i Dagblad-sammenheng: Aage Borchgrevink (45), tidligere litteraturmedarbeider i Klassekampen og Aftenposten.

- Jeg kommer med i et bra team med anmeldere og kommentatorer i Dagbladet. Dagbladets satsing på sakprosa ser veldig spennende ut, sier Borchgrevink.

Aage Storm Borchgrevink har i over 20 år vært knyttet til Helsingforskomiteen som rådgiver. Han er også forfatter og kritiker med hovedfag i litteraturvitenskap. Han har bl.a. skrevet «En norsk tragedie: Anders Behring Breivik og veiene til Utøya».

200 000 fra Fritt Ord - Sakprosasatsingen tilfører enda en dimensjon til kulturdekningen vår. Vi skal anmelde cirka 100 flere sakprosabøker i året. Med det vil vi gi leserne enda mer innsikt i samfunns- og nyhetsaktuelle temaer og problemstillinger, som disse utgivelsene er proppfulle av, sier kulturredaktør Geir Ramnefjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.