GLEDER SEG: - Jeg har jobbet med politikk og litteratur i mange år, sier forfatter, kritiker og seniorrådgiver i Helsingforskomiteen, Aage Borchgrevink, som forteller at han gleder seg jobbe med Dagbladets litteratursatsing. Han skal i hovedsak anmelde sakprosa for oss. Foto: Torbjørn Berg
GLEDER SEG: - Jeg har jobbet med politikk og litteratur i mange år, sier forfatter, kritiker og seniorrådgiver i Helsingforskomiteen, Aage Borchgrevink, som forteller at han gleder seg jobbe med Dagbladets litteratursatsing. Han skal i hovedsak anmelde sakprosa for oss. Foto: Torbjørn BergVis mer

Nå starter satsingen på sakprosa i Dagbladet

Anders Behring Breivik-forfatter Aage Borchgrevink blir med i et topptungt anmelderteam.

Fredag starter den nye litteratursatsingen til Dagbladet med enda flere sakprosa-anmeldelser i papiravisa. Dette blir også publisert på våre nettsider, men vil kreve et Pluss-abonnement.

Samtidig utvider Dagbladet sin litteraturanmelderstab, og har nå et solid anmelderteam av sakprosa.

Spennende satsing De to nye i teamet, som skal jobbe med sakprosa, er Marte Michelet, som allerede er spaltist hos oss allerede, i tillegg til et helt nytt navn i Dagblad-sammenheng: Aage Borchgrevink (45), tidligere litteraturmedarbeider i Klassekampen og Aftenposten.

- Jeg kommer med i et bra team med anmeldere og kommentatorer i Dagbladet. Dagbladets satsing på sakprosa ser veldig spennende ut, sier Borchgrevink.

Aage Storm Borchgrevink har i over 20 år vært knyttet til Helsingforskomiteen som rådgiver. Han er også forfatter og kritiker med hovedfag i litteraturvitenskap. Han har bl.a. skrevet «En norsk tragedie: Anders Behring Breivik og veiene til Utøya».

200 000 fra Fritt Ord - Sakprosasatsingen tilfører enda en dimensjon til kulturdekningen vår. Vi skal anmelde cirka 100 flere sakprosabøker i året. Med det vil vi gi leserne enda mer innsikt i samfunns- og nyhetsaktuelle temaer og problemstillinger, som disse utgivelsene er proppfulle av, sier kulturredaktør Geir Ramnefjell.

Dagbladet har i år fått 200 000 kroner av stiftelsen Fritt Ords nye satsing på journalistikk.

- Det er en stor glede å kunne satse så friskt på ressurskrevende journalistikk, og en spesiell takk går selvsagt til Fritt Ord som er med på å finansiere dette, sier Geir Ramnefjell.

Hver eneste fredag Dagbladet har allerede et stort knippe profilerte litteraturkritikere og sakprosaanmeldere, foruten Marte Michelet og Aage Borchgrevink.

Sakprosaanmelderne, som vi allerede har i stallen, er:

Jon Rognlien, Marius Wulfsberg, Arne Dvergsdal, Aksel Braanen Sterri, Gudleiv Forr, Olav Løkken Reisop, Erle Marie Sørheim, Cathrine Krøger, og Fredrik Wandrup.

Den nye sakprosasatsingen blir lansert i fredagens papiravis - og blir et to siders fast innslag hver fredag - samt på DB+ på nettet.

NY STEMME: Marte Michelet, som i fjor debuterer med boka «Den største forbrytelsen», om jødedeportasjonen fra Norge under andre verdenskrig, er fast skribent i Dagbladet. Nå skal hun også anmelde sakprosa. Foto: Anita Arntzen
NY STEMME: Marte Michelet, som i fjor debuterer med boka «Den største forbrytelsen», om jødedeportasjonen fra Norge under andre verdenskrig, er fast skribent i Dagbladet. Nå skal hun også anmelde sakprosa. Foto: Anita Arntzen Vis mer