Nå stenges han ute fra fengselet

Derfor må Fasting Torgersen lese på bar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Det var vanskelig å komme ut. Nå er det vanskelig å komme inn igjen, sier Fredrik Fasting Torgersen til NTB. Han har sonet mer enn 16 år i fengsel for et drap han mener seg uskyldig dømt for.

Under Bjørnsonfestivalen i Molde, som starter i morgen, skal Fasting Torgersen lese dikt for de innsatte i Hustad fengsel. Men han slipper ikke inn i fengselet. Diktlesingen må skje utenfor fengselets porter, på en bar i Molde sentrum. Der møter noen innsatte med ledsagere.

Saken ble avvist

– De tror kanskje jeg skal være oppvigler, for i boka «Fangeliv» har jeg kritisert fengselsledelsen for blant annet manglende legetilbud til medfanger. Men min eneste oppgave denne gangen var å lese egne dikt, sier Fasting Torgersen.

Han fyller snart 73 år. 16. juni 1958 – 23 år gammel – ble han dømt til livsvarig fengsel og sikring for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen i Skippergata 6B i Oslo.

Han sonet over 16 år bak murene. I ettertid har flere, blant dem Jens Bjørneboe og Tor Erling Staff, ment at Fasting Torgersen er uskyldig dømt. Gjenopptakelseskommisjonen avviste senest 8. desember i fjor å gjenoppta saken hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer