22. juli minnesmerket på Sørbråten

Nå stopper kommunen det omstridte minnesmerket

Hole kommune har stoppet behandling av «Memory Wound»- byggesøknaden. 

KILDE TIL KONFLIKT: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren var den svenske kunstneren Jonas Dahlberg. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
KILDE TIL KONFLIKT: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren var den svenske kunstneren Jonas Dahlberg. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det skriver naboene til Utvika i en pressemelding. Kommunen vil ikke behandle statens byggesøknad før tvisten som pågår mellom staten og naboene er over.

Staten og Støttegruppen for 22. juli hendelsene har sammen med AUF hele tida gitt uttrykk for nødvendigheten av å raskt få på plass et minnested på Sørbråten, og at de av den grunn ikke ønsker en diskusjon rundt alternativ plassering.

Kan bli lang utsettelse

Når kommunen nå ikke vil behandle byggesøknaden, betyr det at minnesmerket kan bli utsatt med over 2,5 år da dette er tida det tar fra en dom avsies i tingretten til rettskraftig dom i høyesterett foreligger.

I tillegg blir det lagt til tid det tar for en ny behandling av byggesøknaden i Hole kommune.

Ifølge Hole kommune kan ikke søknaden behandles med dokumentasjonen som er innsendt. De begrunner dette med at søknaden ikke er i henhold til vedtatt reguleringsplan.

I begrunnelsen fra kommunen står det at kommunen ikke vil gi tillatelse til igangsetting av ikke-reversible tiltak for å hindre uopprettelig skade på odden.

Overrasket og glade

- Vi ble overrasket over denne avgjørelsen. For oss betyr dette at vi nå får ro, at det ikke blir gjort uopprettelig skade, noe vi er takknemlige for, sier Anne-Gry Ruud, talsmann for saksøkerne blant naboene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer