Nå tægger de med lapskaus

Den kontroversielle ræpp-gruppa Warlocks går nye veier i sin tægge-virksomhet. Under en konsert i Framhallen i Larvik sist helg byttet de ut spraybokser med lapskaus, og tapetserte like godt vegger og tak i garderoben med middagsmaten.

Den lokale arrangøren, Thor Odd Møller i Larvik Fritidssenter, reagerer meget sterkt på Oslo-gruppas oppførsel.

- Utrolig barnslig, sier Møller og krever at Warlocks skal betale for griseriet.

Fullstendig nedgriset

Warlocks er Norges mest populære hipp-hopp og ræpp-gruppe. Tidligere i år var de på hitlistene med albumet «Top Notch» og singelen «Flashbacks». Warlocks-medlemmene er også en del av hovedstadens tægger-elite. I fjor sommer ble de fengslet i to uker mistenkt for å ha tægget ned en t-banevogn. Men i forbindelse med Larvik-konserten sist lørdag lot de sprayboksene ligge igjen hjemme.

- Før konserten serverte vi Warlocks lapskaus. Den ble overlevert gruppa i garderoben. Etter konserten fant vi garderoben fullstendig nedgriset. Også i dusjen hadde de klint middagsmaten utover, forteller Møller.

Han er skuffet over ræpp-trioens oppførsel.

- Jeg er mildt sagt veldig irritert. Å kline med maten burde man ha gjort seg ferdig med før man er ti år. Dessuten sliter jeg som lokal arrangør nok med økonomien uten at jeg også skal måtte hente ned middagsmat fra garderobeveggene. Warlocks er avhengig av godvilje fra arrangørhold, og hvis de ikke gjør opp for seg etter dette, tror jeg neppe gruppa er velkomne til Larvik igjen, avslutter Møller.

Nekter å betale

- Det er ikke aktuelt å betale regninga fra Larvik, svarer Warlocks-medlem Haakon Lund (22). Han innrømmer at det var gruppa selv som sto bak griseriet.

- Vi syntes maten var helt ille. Når du får overlevert en plastbøtte med udelikat lapskaus mister du matlysten.

- Dere er ikke i ferd med å få nykker, vel?
- Klart vi har nykker. Men samtidig er faktisk den maten man får før en konsert viktig. Et godt måltid på restaurant er den oppladninga man trenger. Det står til og med i kontrakta vår. Slik sett er ei bøtte med lapskaus kontraktsbrudd. Maten i Larvik var en ren fornærmelse.

- Men forsvarer det å kline lapskaus utover vegger og tak?
- Vel, vi er en ganske barnslig gjeng. Det er vår stil å være litt bøllete, understreker Lund, som innrømmer at han er tægger. Han hevder at bandet også har krasja en bil og knust speil i forbindelse med konserter.

- Vi gir blanke i hva folk sier, avslutter Warlocks-medlemmet.