Nå takker han nei til å snakke offentlig om sorgen

Her og nå-saken får konsekvenser for åpenhet om vanskelige temaer, mener Jono el Grande.

KLAGE: Jon Andreas Håtun fikk ikke medhold i sin klage mot ukebladet Her og nå i Pressen faglige utvalg i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KLAGE: Jon Andreas Håtun fikk ikke medhold i sin klage mot ukebladet Her og nå i Pressen faglige utvalg i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg blir småforbanna og oppgitt på vegne av alle som kan komme i liknende situasjon. Det er veldig stressende at man plutselig kan bli fremstilt som autentisk intervjuobjekt i et helt annet medium enn der man opprinnelig har snakket, sier Jon Andreas Håtun til Dagbladet.

Håtun, kjent som artisten Jono el Grande og enkemann etter NRK-profilen Anbjørg Sætre Håtun som døde av kreft i fjor, fikk ikke medhold i sin sak mot ukebladet Her og nå i Pressens faglige utvalg (PFU) i dag.

- Feil inntrykk Han klaget på at bladet laget en forside som ifølge Håtun og flere av PFU-medlemmene gir inntrykk av at Håtun selv har stilt opp på et intervju for bladet, uten at forsida henviste til saken som var basert på sitater fra et foredrag han holdt om hvordan leve med kreft som pårørende i Kreftforeningens regi.

PFU mener at Håtun måtte regne med å bli sitert i pressen når han snakket på et offentlig arrangement, og at blader som Her og nå ikke kan pålegges å skrive på forsiden hva som er kilden til informasjonen de presenterer.

- Bevisst Jon Andreas Håtun sier han har erkjent at han kan bli sitert når han holder åpne foredrag og at han har revidert sin PFU-klage til utelukkende å fokusere på hvordan bladet presenterte storyen på forsida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.