Bylarm: Kristian Kristensen

Nå tar han Klæbo-klyvet

Kristian Kristensen lager Bylarm-fest.

Live-published photos and videos via Shootitlive

BYLARM: Det er strengt tatt ikke mange som har tatt de store stegene karrieremessig etter TV 2-serien «The Voice». Et unntak er harstadværingen Kristian Kristensen (25). Før det hadde han bandet No Name - No Fame, og det gikk troll i ord. Men nå, mine damer og herrer, er han i ferd med å ta det store «Klæbo-klyvet»!

To minalbum

Det har riktignok tatt tid, han røk jo ut i semifinalen så langt tilbake som 2013, men han har klart å etablere seg som artist med to minialbum i boka.

Og - han har hatt en god utvikling: Til topps i Urørt-finalen på P3 med «Lyset» i 2015 og nominasjon til årets hit i Spellemannprisen i 2016 for «Kan du lære mæ».

Kristian Kristensen

5 1 6
Hvor:

Kulturkirken Jakob

Tilskuere:

Ca 300

«Stemmen fra 'The Voice' rykker opp et par divisjoner.»
Se alle anmeldelser

Mer rocka

Nå er han klar for de store scenene, foreløpig en nattlig konsert i Kulturkirken Jakob. Uttrykket er mer rocka enn på plate, og han har en tilstedeværelse på scenen som jeg regner med at han lærte seg underveis i «The Voice» - og nå har tatt enda noen skritt videre.

Det er beundringsverdig. Han eier scenen, og går ikke av veien for å dra med seg publikum i allsang, heller . Kristensen har en naturlig utstråling som smitter over på alle som ser og hører, han har en trygghet på scenen som mange etablerte artister kan misunne ham.

Aleine

TENT: Kristian Kristensen på scenen i Kulturkirken Jakob natt til fredag. Foto: Frank Karlsen
TENT: Kristian Kristensen på scenen i Kulturkirken Jakob natt til fredag. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Han begynner aleine bak et keyboard (ett av fire på scenen) i dunkel belysning, mens bandet forsiktig melder seg på i «Tårnet». Den er enda råere enn på plate. Kristensen er i flyten nå og følger opp med «Kan du lære mæ» - med falsettsangen som er blitt et kjennetegn.

Lystig

Han sier sjøl at han bare synger deprimerende sanger, men på et vis får han dem til å høres lystige ut. Det skyldes kanskje frodigheten i uttrykket og det faktum at han synger på dialekt. Musikken blir mer levende.

I ryggen har han et tett band (to gitarer, bass, trommer og tangenter) som får Kristensen til å stråle om kapp med den fantastiske stemmen. Kristian Kristensen må bare smi mens jernet er varmt.

Spiller også på Rockefeller lørdag kveld.