GODT ÅR: Sjef i TVNorge og SBS Discovery, Harald Strømme, kan si seg fornøyd med driftsåret 2014. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GODT ÅR: Sjef i TVNorge og SBS Discovery, Harald Strømme, kan si seg fornøyd med driftsåret 2014. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Nå tjener TVNorge mer enn TV 2

Solid økning i omsetning, mens moderkanalen stagnerer i antall seere.

(Dagbladet/NTB): 2014 ble et rekordår for TV Norge og eierne, Discovery Networks.

En omsetning på 1,5 milliarder kroner og et regnskapsmessig driftsresultat på 324 millioner betyr en god økning fra tidligere år. Selve omsetningen øker med 10 prosent fra 2013. Dermed tjener TV Norge for første gang mer enn hovedkonkurrenten i det norske kommersielle tv-markedet, TV 2.

- 2014 ble nok et fantastisk år for oss. Vi setter ny omsetningsrekord, bunnlinjerekord og seerrekord for femte år på rad. Utviklingen vi har vært gjennom siden vi tok noen enkle strategiske grep og la om kursen i 2009, har vært et eventyr, sier administrerende direktør Harald Strømme i Discovery Networks.

Mange grep TV 2 kan i 2014 skilte med et driftsresultat på 719 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. 434 millioner av resultatet skyldes en omlegging i bedriftens pensjonsordning, så det reelle resultatet fra selve driften ender på 285 millioner, 39 millioner mindre enn TV Norge.

Siden Harald Strømme tok over TV Norge i 2009, har kanalen mer enn doblet omsetningen. Kanalen har da også fått nye underkanaler og nye eiere, og har totalt langt flere seere å lokke annonsører med. Noen av grepene Strømme innførte, var å legge ned nyhetsavdelingen og heller satse stort på humorkonsepter, skriver bransjenettstedet Kampanje.

Skal man tro seertallene er det fra nisjekanalene som FEM og MAX at omsetningsøkningen hentes: Moderkanalen har ikke hatt særlig vekst i markedsandel det siste året, ifølge Kampanje.

Gratulerer Konkurrenten TV 2 gratulerer TV Norge med et gledelig resultat, men mener ikke kanalenes drift uten videre kan sammenlignes.

- Jeg vil gratulere Harald Strømme med et godt resultat. TV 2 driver en helt annen medievirksomhet enn det Strømme gjør. Vi har et omfattende allmennkringkastertlbud, en veldig stor nyhetsoperasjon, og vi er veldig store på sport. Det krever store ressurser, og er vanskelig å oppnå stor lønnsomhet på. Samtidig har vi en avtale mellom TV 2 og staten som regulerer en del av disse tingene. Men vi er stolte av det vi leverer, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til Dagens Næringsliv.