SUKSESSKRIBENTEN: I løpet av de siste syv månedene er det solgt én million engelske varianter av Jo Nesbøs bøker. Med det er totaltsalget doblet.
Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet
SUKSESSKRIBENTEN: I løpet av de siste syv månedene er det solgt én million engelske varianter av Jo Nesbøs bøker. Med det er totaltsalget doblet. Foto: Lars EIvind Bones / DagbladetVis mer

Nå topper han utenlandske bestselgerlister

Doblet boksalg i løpet av de siste syv månedene.

(Dagbladet): Suksessforfatter Jo Nesbø har i løpet av de siste syv månedene solgt én million bøker - på engelsk alene.

Med det er han den nest mest solgte krim- og spenningsforfatteren i Storbritannia. Kun den amerikanske forfatteren James Patterson selger mer enn nordmannen, ifølge Dagens Næringsliv.

Doblet totalsalg Avisa skriver videre at han fram til oktober i år har solgt 847.000 bøker på de britiske øyer. Nesbø er den eneste forfatteren med seks titler som alle har solgt i overkant av 100.000 eksemplarer i løpet av fjoråret.

I USA har mannen bak Harry Hole solgt 182.000 bøker siden mars. Det er mer enn en dobling av det totale salget av romanene hans. Også i Sør-Afrika, Australia, New Zealand og Irland er salget av Nesbø-bøker mer enn doblet de siste syv månedene.

Totalt to millioner I samme tidsperiode er det solgt engelske varianter av forfatterens bøker for en utsalgspris på minst 57 millioner kroner. Totalt har han solgt to millioner bøker på engelsk. Salgsprisen er på minst 107 millioner kroner. Den gjennomsnittlige utsalgsprisen er 53 kroner per engelske bok.

Ifølge Dagens Næringsliv får Nesbø en royaltyprosent av inntektene, men det er ikke kjent hvor stor andelen er. Normalt ligger forfatterens andel i utlandet på mellom tre og ti prosent.

Mestselgende i Norge Nesbø har solgt 11 millioner bøker på verdensbasis, og er utgitt på 40 språk.

Innenfor de norske landegrenser har han siden 1997, da han ga ut debutromanen «Flaggermusmannen», solgt 3.1 millioner bøker, skriver Dagens Næringsliv.

Nesbø er Norges mestselgende forfatter. Det synes også på likningstallene.

Kinosuksess Filmen «Hodejegerne», basert på Nesbøs bok med samme tittel, har vært å se på kino siden august. Ifølge Filmweb har godt over en halv million fått med seg skuespillerne Aksel Hennie og Synnøve Macody Lund i den filmatiserte versjonen av boka.

Kinosuksessen er foreløpig solgt til hele 47 land. Produsent Asle Vatn hevder det er mer enn noen annen norsk film, noensinne.